Prawdopodobnie coś jest źle skonfigurowane.
P.S.
A że nie jest to "user friendly" to już trochę inna sprawa
Przed chwilą ustawiłem u siebie "Wyzwalacz w oparciu o stan" oraz "Warunek" na:pio11oip wrote: Fri Jun 02, 2023 9:06 am Potwierdzam błąd - skrypty w chmurze - prosty wyzwalacz (MEW-01): {{ state(xxx).phases[0].voltage > 251 }}
Kiedy wyzwalacz/warunek jest spełniony i zmienia stan na zielony - automat nie działa (ręczne uruchomienie działa)
Sprawdziłem to samo dla wyzwalacza czasowego i tu jest OK.
Wrzuć zdjęcie ustawień sceny (najlepiej w trybie edycji)Gitman wrote: Tue Jun 20, 2023 2:14 pm witam,
Nie będę zakładał nowego tematu ponieważ dzieje mi się to samo tzn. scena się nie wykonuje po spełnieniu warunku.
warunek jest bardzo prosty jeśli dany kanał jest wyłączony, włącz inny kanał ale tak się nie dzieje pomimo spełnienia warunku, ktoś wie jak temu zaradzić ? Jeśli ręcznie kliknę wykonaj scenę to w momencie gdy warunek jest spełniony działa gdy nie jest nie przełączy więc jest jak być powinno tylko że samo w automacie działać nie chce.W skryptach pokazuje że warunek jest spełniony lub nie a kanał sterowany nie raguje
Pomysły !
jest warunek, brak aktywatoraGitman wrote: Tue Jun 20, 2023 3:15 pm skrypt.jpeg
Prosty warunek jeśli kanał X jest wyłączony włącz kanał Y
Niekoniecznie. PIsałem to powyżej. Pierwsza rzecz to kiedy ma się wykonać a dopiero potem warunek czyli :Gitman wrote: Tue Jun 20, 2023 3:23 pm a co to jest aktywator ?
Dla mnie logicznym jest że jeśli jest spełniony warunek to powinno się wykonać (czyli włączyć wskazany kanał)