Mam standardowy silnik 230V.
W zasadzie dziala prawidlowo ale czasem chcac ustawic precyzyjnie wychylenie lamelek gdy w aplikacjin"pukam" w przycisk potrafi przestac reagowac na 2-3 sek.
Czy to moze byc zwiazane z parametrem hold detection time?
Jak ustawic optymalnie te parametry w srw-01 pod zaluzje okienne?
Tak zeby moc "pukac" w przycisk app - i wywolywac minimalny mozliwy czas zadzialania przekaznika?
Srw-01 i zaluzje okienne
-
flowerek
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Pytasz o przycisk fizyczny na ścianie, czy w apce?flowerek wrote: Thu Jun 29, 2023 7:51 pm Mam standardowy silnik 230V.
W zasadzie dziala prawidlowo ale czasem chcac ustawic precyzyjnie wychylenie lamelek gdy w aplikacjin"pukam" w przycisk potrafi przestac reagowac na 2-3 sek.
Czy to moze byc zwiazane z parametrem hold detection time?
Jak ustawic optymalnie te parametry w srw-01 pod zaluzje okienne?
Tak zeby moc "pukac" w przycisk app - i wywolywac minimalny mozliwy czas zadzialania przekaznika?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
flowerek
W apce
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W apce nic nie powinno przycinać. Jeśli cokolwiek takiego się dzieje, to szukałbym problemów z siecią Wi-Fi lub Internetem (po stronie telefonu oraz po stronie urządzenia).
Żadne ustawienia nie dotyczą przycisków w apce.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
flowerek
Dzieki za info.
Faktycznie to sprawka internetu.
Po lokalnym wifi smiga jak trzeba
Faktycznie to sprawka internetu.
Po lokalnym wifi smiga jak trzeba
Last edited by flowerek on Fri Jun 30, 2023 5:20 am, edited 1 time in total.
-
flowerek
Nie zauwazylem ze ofpowiedziales i wyedytowalem posta.

To była sprawka internetu. Mam takie miejsce gdzie mi sie przelacza z wifi na lte ...i jak sie przełacza łapie laga na chwilę.
To była sprawka internetu. Mam takie miejsce gdzie mi sie przelacza z wifi na lte ...i jak sie przełacza łapie laga na chwilę.
-
flowerek
Ale wracam z tematem
Faktycznie za pomocą apki o ile net jest OK mogę sobie bardzo precyzyjnie wyregulować lamelki. takie pojedyncze puknięcie w przycisk apki daje efekt kilku stopni nachyłu lamelek - można sobie dobrać idealną pozycję.
Ale nie mogę tego osiągnąć za pomocą przycisku ściennego. zarówno w trybie mono i bi stabilnym takie krótkie wciśnięcie nie działa...nachylenie lamelek raczej jest tu przypadkowe.
Przycisk mam monostabilny - tzw odbijający
Może to kwestia konfiguracji modułu - jaka powinna być optymalnie dla żaluzji.
Faktycznie za pomocą apki o ile net jest OK mogę sobie bardzo precyzyjnie wyregulować lamelki. takie pojedyncze puknięcie w przycisk apki daje efekt kilku stopni nachyłu lamelek - można sobie dobrać idealną pozycję.
Ale nie mogę tego osiągnąć za pomocą przycisku ściennego. zarówno w trybie mono i bi stabilnym takie krótkie wciśnięcie nie działa...nachylenie lamelek raczej jest tu przypadkowe.
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
najprędzej wg mnie osiągnąłbyś to na przełączniku monostabilnym ale taki też najlepiej by bylo jakbyś miał chociaż na bistabilnym 2 przyciskowym tez sie powinno udać.flowerek wrote: Mon Jul 10, 2023 12:36 pm Ale wracam z tematem
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec