⚙🛠 GUI Generic Builder (aktualizacja)
-
LukaszH
Dobra odkryłem co się dzieje. Aktualnie testowałem aplikację na IOS z testflight: viewtopic.php?t=13349 i to jest odtwarzalne czyli:
1. Jak jestem na wersji testowej i dodam nowe urządzenie do cloud, to tej ikonki nie widzę
2. Jak wracam do wersji oficjalnej to ikonka się pojawia, a następnie jak przeinstaluję na wersję testową ikonka dla tego kanału się pojawia.
Innymi słowy tylko na wersji testowej IOS 23.06 (134) jest nie wczytuje mi ikonki dla nowych dodanych urządzeń, a te co już były w cloud zalogowane mają ikonkę "i" normalnie. Także prędzej temat do zgłoszenia w wątku testowania aplikacji dla IOS niż w GG ale temat trudny był dla mnie do namierzenia
1. Jak jestem na wersji testowej i dodam nowe urządzenie do cloud, to tej ikonki nie widzę
2. Jak wracam do wersji oficjalnej to ikonka się pojawia, a następnie jak przeinstaluję na wersję testową ikonka dla tego kanału się pojawia.
Innymi słowy tylko na wersji testowej IOS 23.06 (134) jest nie wczytuje mi ikonki dla nowych dodanych urządzeń, a te co już były w cloud zalogowane mają ikonkę "i" normalnie. Także prędzej temat do zgłoszenia w wątku testowania aplikacji dla IOS niż w GG ale temat trudny był dla mnie do namierzenia
-
kurus
Jak to jest z numeracja wersji GG? Mam klika urządzeń z 7.1.0, a teraz najnowsza to 7.0.12, jak klikam aktualizację to pokazuje że to nowsza wersja, choć z numeracji tak nie wynika.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Te wersje mogą się różnić pomiędzy produkcyjną wersją a testową...kurus wrote: Wed Jul 05, 2023 6:01 am Jak to jest z numeracja wersji GG? Mam klika urządzeń z 7.1.0, a teraz najnowsza to 7.0.12, jak klikam aktualizację to pokazuje że to nowsza wersja, choć z numeracji tak nie wynika.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Podejrzewam, że to co napiszę spotka się ze sporą krytyką, ale co tam.
Zacznę od tego, że liczby wygenerowanych plików robią wrażenie. Pytanie czy "datki" rekompensują Wam poniesione koszty?
Może wprowadzić model pakietów impulsów?!
Przykładowo: 10 miesięcznie free. Nowy użytkownik 100 na start. Możliwość wykupu po 100 sztuk. Cena +- 10gr za wygenerowanie.
Kwoty symboliczne ale mnożąc to przez ilość wygenerowanych i pobranych.. To już jest coś.
Czy to nie byłoby uczciwe i motywujące do dalszego rozwoju projektu?
Zacznę od tego, że liczby wygenerowanych plików robią wrażenie. Pytanie czy "datki" rekompensują Wam poniesione koszty?
Przykładowo: 10 miesięcznie free. Nowy użytkownik 100 na start. Możliwość wykupu po 100 sztuk. Cena +- 10gr za wygenerowanie.
Kwoty symboliczne ale mnożąc to przez ilość wygenerowanych i pobranych.. To już jest coś.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Trąciłoby to komerchą, a przecież projekt Supla jest w pełni darmowym projektem. Dlaczego ktoś miałby za korzystanie z niego płacić i to w sposób usystematyzowany?uchnast.michal wrote: Wed Jul 05, 2023 6:22 pm Podejrzewam, że to co napiszę spotka się ze sporą krytyką, ale co tam.
Niektórzy dają datki regularnie, niektórzy jednorazowo a inni wcale. Gdybym faktycznie za te datki miał sobie kupować kawę i pić kawę finansowaną tylko z tych środków to pewnie bym się już od kawy odzwyczaił
Cieszę się, że ludkowie chwalą GUI-Generic, cieszę się, że chwalą sobie Builder, dzięki któremu średnio ogarnięty w elektronice człowiek może mieć "swoją Suplę"
A i od czasu do czasu właściciel marki Supla czymś wspomoże (za co oczywiście wielkie dzięki)
Tak więc dopóki choć jedna dobrowolna wpłata w miesiącu wpłynie, to znaczy że jest dla kogo coś robić
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Jeżeli masz takie zdanie to tylko potwierdza, że społeczność Supli to wspaniałe grono wartościowych ludzi. Trzymam za Was mocno kciuki!Goral64 wrote: Wed Jul 05, 2023 6:42 pm A i od czasu do czasu właściciel marki Supla czymś wspomoże (za co oczywiście wielkie dzięki)![]()
Tak więc dopóki choć jedna dobrowolna wpłata w miesiącu wpłynie, to znaczy że jest dla kogo coś robić![]()
Jeżeli mój wpis kogokolwiek uraził to przepraszam.
-
Ireneusz100
GUI Generic Builder (aktualizacja) - oby tak dalej. Dobra robota 
Ireneusz100
Ireneusz100
Ireneusz 100
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Po automatycznej aktualizacji firmware ucegliłem sobie dwie żarówki L-WT9W1 smart dgm. Świecą, ale nie łączą się z WIFI, nie emitują też swojej sieci. Pewnie coś posypało się w pamięci EEPROM
Pewnie teraz muszę je rozłożyć na czynniki pierwsze by się dobrać do procesora