🩺 GKW-01 Testy
-
artur_n
Jak miałem problem z wejściem w konfig to nawet baterie wyjmowałem na jakiś czas ale nie resetuje to ustawień.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jak wejdzie do trybu konfiguracyjnego, to puść przycisk i jeszcze raz go przytrzymaj aż dioda mignie sygnalizując reset.
Natomiast zanim zrobisz reset, to:
1. Czy GKW pozostaje w trybie cfg? Czy może się resetuje przy próbie połączenia i wraca do normalnej pracy?
2. Próbowałeś z innego telefonu/komputera?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
artur_n
Po kilkunastu próbach wszedłem z ekranu z temperaturą. Nie za każdym razem to się udaje.
Docelowo najlepiej jak by była jakaś opcja w trybie ustawień do wejścia w config.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
On ma permanentny tryb CONFIG, jak zaraz po dostawie.klew wrote: Thu Jul 06, 2023 9:22 pm Jak wejdzie do trybu konfiguracyjnego, to puść przycisk i jeszcze raz go przytrzymaj aż dioda mignie sygnalizując reset.
Gekon był skonfigurowany do połączenia z beta-cloud przez CONFIG właśnie. W między czasie chyba udało mi się go zresetować (chyba skasowało ustawienia) i próba ich ponownego ustawienia kończy się fiaskiem, gdyż w trybie CONFIG (innego w tej chwili nie ma) nie można otworzyć strony konfiguracyjnej http://192.168.4.1 po połączeniu się z siecią ZAMEL-GKW-01-xxxklew wrote: Thu Jul 06, 2023 9:22 pm Natomiast zanim zrobisz reset, to:
1. Czy GKW pozostaje w trybie cfg? Czy może się resetuje przy próbie połączenia i wraca do normalnej pracy?
Tak.
Bardziej chodziło mi o problem z otworzeniem strony konfiguracyjnej niż wejścia do trybu CONFIGartur_n wrote: Fri Jul 07, 2023 2:22 am Po kilkunastu próbach wszedłem z ekranu z temperaturą. Nie za każdym razem to się udaje.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Jamal88
Witam, śledzę wątek, ponieważ interesuje mnie ten produkt. Zdaję sobie sprawę, że funkcjonalność najważniejsza, ale chciałbym dopytać o aspekt wizualny. Nie wiem jak to ując fachowo, ale czy finalna wersja będzie miała taki pikselowy wyświetlacz, czy przewidziany jest jakiś lifting? I też optuje za dwiema wersjami, czyli czarną i białą. Sądzę, że to podstawa i oba kolory znajdą klientów.
@Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.
Może być tak, że gekon po resecie czyta z drugiej partycji firmware, a on jest inny, albo uszkodzony lub brakuje czegoś w formularzu, a cześć danych do formularza masz zapisane, bo się nie wyczyściły i się restartuje? Sprawdź dodanie do cloud przy użyciu apki.
Może być tak, że gekon po resecie czyta z drugiej partycji firmware, a on jest inny, albo uszkodzony lub brakuje czegoś w formularzu, a cześć danych do formularza masz zapisane, bo się nie wyczyściły i się restartuje? Sprawdź dodanie do cloud przy użyciu apki.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Goral64
Jesteś wielkilesny8 wrote: Fri Jul 07, 2023 6:17 am @Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.
EDIT
Niestety, dostęp do strony konfiguracyjnej nadal niemożliwy
Last edited by Goral64 on Fri Jul 07, 2023 1:39 pm, edited 1 time in total.

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
On ogólnie nie powienien się tak zachowywaćGoral64 wrote: Fri Jul 07, 2023 1:37 pmJesteś wielkilesny8 wrote: Fri Jul 07, 2023 6:17 am @Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.Przez apkę się zaktualizował i ma połączenie z serwerem. Zobaczymy czy połączy się ze stroną konfiguracyjną w trybie CONFIG...
Będę szukał przyczyny i to poprawimy, ale na razie musicie jeszcze się w trochę cierpliwości uzbroić
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
Spoko, cierpliwości czasem mi nie brakujeklew wrote: Fri Jul 07, 2023 1:39 pm Będę szukał przyczyny i to poprawimy, ale na razie musicie jeszcze się w trochę cierpliwości uzbroić![]()
Niepokoi mnie fakt, że mogę mieć rypnięty hardware, co wykluczy mnie z dalszych testów