🩺 GKW-01 Testy

artur_n

Jak miałem problem z wejściem w konfig to nawet baterie wyjmowałem na jakiś czas ale nie resetuje to ustawień.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Ale ci się udało? Jak?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Thu Jul 06, 2023 8:02 pm Ale ci się udało? Jak?
Jak wejdzie do trybu konfiguracyjnego, to puść przycisk i jeszcze raz go przytrzymaj aż dioda mignie sygnalizując reset.

Natomiast zanim zrobisz reset, to:
1. Czy GKW pozostaje w trybie cfg? Czy może się resetuje przy próbie połączenia i wraca do normalnej pracy?
2. Próbowałeś z innego telefonu/komputera?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
artur_n

Goral64 wrote: Thu Jul 06, 2023 8:02 pm Ale ci się udało? Jak?
Po kilkunastu próbach wszedłem z ekranu z temperaturą. Nie za każdym razem to się udaje.

Docelowo najlepiej jak by była jakaś opcja w trybie ustawień do wejścia w config.
Goral64

klew wrote: Thu Jul 06, 2023 9:22 pm Jak wejdzie do trybu konfiguracyjnego, to puść przycisk i jeszcze raz go przytrzymaj aż dioda mignie sygnalizując reset.
On ma permanentny tryb CONFIG, jak zaraz po dostawie.
klew wrote: Thu Jul 06, 2023 9:22 pm Natomiast zanim zrobisz reset, to:
1. Czy GKW pozostaje w trybie cfg? Czy może się resetuje przy próbie połączenia i wraca do normalnej pracy?
Gekon był skonfigurowany do połączenia z beta-cloud przez CONFIG właśnie. W między czasie chyba udało mi się go zresetować (chyba skasowało ustawienia) i próba ich ponownego ustawienia kończy się fiaskiem, gdyż w trybie CONFIG (innego w tej chwili nie ma) nie można otworzyć strony konfiguracyjnej http://192.168.4.1 po połączeniu się z siecią ZAMEL-GKW-01-xxx
klew wrote: Thu Jul 06, 2023 9:22 pm 2. Próbowałeś z innego telefonu/komputera?
Tak.
artur_n wrote: Fri Jul 07, 2023 2:22 am Po kilkunastu próbach wszedłem z ekranu z temperaturą. Nie za każdym razem to się udaje.
Bardziej chodziło mi o problem z otworzeniem strony konfiguracyjnej niż wejścia do trybu CONFIG

Image
Jamal88

Witam, śledzę wątek, ponieważ interesuje mnie ten produkt. Zdaję sobie sprawę, że funkcjonalność najważniejsza, ale chciałbym dopytać o aspekt wizualny. Nie wiem jak to ując fachowo, ale czy finalna wersja będzie miała taki pikselowy wyświetlacz, czy przewidziany jest jakiś lifting? I też optuje za dwiema wersjami, czyli czarną i białą. Sądzę, że to podstawa i oba kolory znajdą klientów.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

@Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.
Może być tak, że gekon po resecie czyta z drugiej partycji firmware, a on jest inny, albo uszkodzony lub brakuje czegoś w formularzu, a cześć danych do formularza masz zapisane, bo się nie wyczyściły i się restartuje? Sprawdź dodanie do cloud przy użyciu apki.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Goral64

lesny8 wrote: Fri Jul 07, 2023 6:17 am @Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.
Jesteś wielki :) Przez apkę się zaktualizował i ma połączenie z serwerem. Zobaczymy czy połączy się ze stroną konfiguracyjną w trybie CONFIG...

EDIT
Niestety, dostęp do strony konfiguracyjnej nadal niemożliwy :(
Last edited by Goral64 on Fri Jul 07, 2023 1:39 pm, edited 1 time in total.

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Fri Jul 07, 2023 1:37 pm
lesny8 wrote: Fri Jul 07, 2023 6:17 am @Goral64 jak zresetowałeś gekona i cały czas masz go w trybie config, a nie możesz wejść na stronę, bo się wywala i restartuje, to dodaj go do konta na beta-cloud z użyciem apki. Dane do konta i wifi polecą i dodatkowo ESP spróbuje się zaktualizować. Ja na początku zauważyłem, bo robiłem taką próbę, że się aktualizował pomimo już aktualnego softu.
Jesteś wielki :) Przez apkę się zaktualizował i ma połączenie z serwerem. Zobaczymy czy połączy się ze stroną konfiguracyjną w trybie CONFIG...
On ogólnie nie powienien się tak zachowywać :)
Będę szukał przyczyny i to poprawimy, ale na razie musicie jeszcze się w trochę cierpliwości uzbroić :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Goral64

klew wrote: Fri Jul 07, 2023 1:39 pm Będę szukał przyczyny i to poprawimy, ale na razie musicie jeszcze się w trochę cierpliwości uzbroić :)
Spoko, cierpliwości czasem mi nie brakuje :)
Niepokoi mnie fakt, że mogę mieć rypnięty hardware, co wykluczy mnie z dalszych testów :(

Image

Return to “Nowości”