v23.07 - powiadomienia

calypsoo

pzygmunt wrote: Fri Jul 14, 2023 10:32 am
calypsoo wrote: Fri Jul 14, 2023 10:09 am Witam, mam dwa pytnia:
1. Czy powiadomienia działaja już na iOS SUPLA 23.07 czy muszę czekac na ostateczna aktualizcje ? Bo włączyłem testowo na cloud.supla + aktywowałem w ustawieniach iPhona ale nic nie przychodzi.
Tak, działają. Może ustaliłeś niewłaściwy warunek.
calypsoo wrote: Fri Jul 14, 2023 10:09 am Witam, mam dwa pytnia:
2. Jeżeli chcę ustawić powiadomianie do bram garażowych a mam czujnik otwarcia 100% i pośredni otwarcia 50% (2 KONTAKRONY) to powiadomienia ustawiam na dówóch czunikach czy tylko na jednym (którym ?) ? Pozdrawiam
To zależy od Ciebie ale wystarczy na jednym, w tym przypadku na pośrednim.
Czujnik pośredni 50% -> Reakcja -> "tutaj wybieram jeden z trzech dostępnych stanów" -> Wyślij powiadomienie -> Treść -> Odbiorca ... niestety powiadomienia nie przychodzą a z tego samego czujnika z Pushover działają.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Z jakiegoś powodu w bazie powiadomienie jakie ustawiłeś nie jest powiązane z kanałem. Sprawdzam.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

Jakiej przeglądarki używasz ?
pzygmunt

Jednak są powiązane. Powinny przychodzić na jeden smartfon spośród tych co masz podłączone.
calypsoo

Już wszystko ok ... po restarcie tel powiadomienia działają. Dziękuje za wskazówki :-)
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

fracz wrote: Fri Jul 14, 2023 8:18 am
[email protected] wrote: Thu Jul 13, 2023 3:12 pm Czy można w takim razie zakładać, że np. harmonogramy zdobędą moce ze skryptów aby ustawiać kilka alternatywnych wykonań w jednym harmonogramie?
Przecież harmonogramy już potrafią wykonywać różne akcje o różnych godzinach (ale na tym samym kanale/grupie). Przez "alternatywne" chodzi Ci o to, że na różnych kanałach? Możesz podać przykład, który powoduje że musisz tyle tych harmonogramów robić?

A telewizor u Was się da tylko suplą włączyć?

Mam scenę (Pompka wody włącz, a drugą podobną wyłącz parę minut później) z wyzwalaczem na czas, gdzie ustawiam kilka czasów wykonania dla różnych pór dnia zależnie od dni tygodnia:

10 6 * * 1,2,3,4,5|50 15 * * 1,2,3,4,5| 0 15 * * 6,7| 30 21 * * *|0 10 * * 6,7

Jakoś nie ogarnąłem wcześniej jak coś takiego zrobić harmonogramami, w inny sposób niż tyle harmonogramów ile opcji w powyższym zapisie. Teraz widzę, że dla trybu harmonogramu "Tydzień", da się chyba osiągnąć to samo definiując wiele momentów wykonania. :oops:

Wiem, że teraz mogę zrobić Timer, jak zrobię aktualizację Gosund'a, zamiast drugiej sceny/ harmonogramu.

Także nie było tematu, nakierowałeś mnie, żeby sprawdzić wszystkie opcje :) dzięki !
SOYER
Been thanked: 2 times

Cześć, u mnie na androidzie działa wszystko ok, brawo chłopaki. Kolega ma iphona 13 mini, niestety dostaje powiadomienia bez związku ze stanem bramy, pomimo że brama zamknięta i aplikacja pokazuje prawidłowo, to orzychodzą losowe powiadomienia, raz o zamkniętej raz o otwartej.
https://youtube.com/@tomaszhamer8134?si=_J1cT_QWsXxgt1Fm
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
https://github.com/Soyer79
myszektbg

Dostałem właśnie aktualizację clouda :D, testuję powiadomienia, tego mi brakowało, teraz jest. Super robota.
pzygmunt

SOYER wrote: Fri Jul 14, 2023 11:58 am Cześć, u mnie na androidzie działa wszystko ok, brawo chłopaki. Kolega ma iphona 13 mini, niestety dostaje powiadomienia bez związku ze stanem bramy, pomimo że brama zamknięta i aplikacja pokazuje prawidłowo, to orzychodzą losowe powiadomienia, raz o zamkniętej raz o otwartej.
Może ustawił reakcję na każdą zminę ? Wyślij na priv-a adres email konta.
wsosniak
Been thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Fri Jul 14, 2023 12:04 pm
SOYER wrote: Fri Jul 14, 2023 11:58 am Cześć, u mnie na androidzie działa wszystko ok, brawo chłopaki. Kolega ma iphona 13 mini, niestety dostaje powiadomienia bez związku ze stanem bramy, pomimo że brama zamknięta i aplikacja pokazuje prawidłowo, to orzychodzą losowe powiadomienia, raz o zamkniętej raz o otwartej.
Może ustawił reakcję na każdą zminę ? Wyślij na priv-a adres email konta.
A ja myśle ze to ten sam problem co opisałem dzisiaj w temacie push…push….push

Return to “Nowości”