Zajrzyj tu:Lucas wrote: Sun Dec 10, 2017 12:02 am
Sprawdzałem Twój soft socket_UNI i ruszył od razu. Tylko tam esp_init... wgrywa się pod inny adres.
viewtopic.php?f=23&t=2081
Zajrzyj tu:Lucas wrote: Sun Dec 10, 2017 12:02 am
Sprawdzałem Twój soft socket_UNI i ruszył od razu. Tylko tam esp_init... wgrywa się pod inny adres.
Ta informacja okazała się kluczowa. Teraz wszystko działa. Myślałem, że tryb konfiguracji sygnalizowany jest ledem modułu esp, stąd nie widziałem, że układ jest w tym trybie.Zybi wrote: Sun Dec 10, 2017 10:24 am Dioda LED_Config ma być podłączona z +Vcc poprzez rezystor do pinu TX, ponieważ na tym pinie w czasie startu modułu musi być pull-up.
@Lucas jednak readme.txt nie przeczytałeś uważnie, bo ta "kluczowa informacja" jest tam podana.Lucas wrote: Sun Dec 10, 2017 8:18 pmTa informacja okazała się kluczowa. Teraz wszystko działa. Myślałem, że tryb konfiguracji sygnalizowany jest ledem modułu esp, stąd nie widziałem, że układ jest w tym trybie.Zybi wrote: Sun Dec 10, 2017 10:24 am Dioda LED_Config ma być podłączona z +Vcc poprzez rezystor do pinu TX, ponieważ na tym pinie w czasie startu modułu musi być pull-up.
Ps. Czy to normalne, że soft działa w odwrotnej logice? Kiedy połączę D1 z płytką przekaźników, to przekaźniki włączają się przy OFF zamiast ON.
@Zybi, biję się w piersi niczym King-KongZybi wrote: Sun Dec 10, 2017 8:53 pm @Lucas jednak readme.txt nie przeczytałeś uważnie, bo ta "kluczowa informacja" jest tam podana.
Soft działa w normalnej logice, to Twoja płytka przekaźników działa w odwrotnej.
Nie wiem, czy mam taką siłę przebicia
Da się zrobić, jak trochę czasu wygospodaruję....
@Zybi, czy dużo jest roboty z odwróceniem sterowania?
Z góry dzięki. Jak kiedyś się uda, to będzie fajnie. Może innym też się przyda, jeśli mają płytki sterowane jak moje.Zybi wrote: Sun Dec 10, 2017 10:24 pmDa się zrobić, jak trochę czasu wygospodaruję....
@Zybi, czy dużo jest roboty z odwróceniem sterowania?
Mają (myślałem nad tym), ale LED na płytce świeci się przy włączonym przekaźniku i wtedy lepiej to wygląda wizualnie jeśli chodzi o sygnalizację włączenia.slawek wrote: Sun Dec 10, 2017 10:31 pm Masz jeszcze jedno wyjście - te moduły mają pewnie styki NO/NC więc wystarczy przełożyć kabelek...