Robiąc kolejne bardziej rozbudowane sceny naszła mnie myśl czy może jest planowane w przyszłości dodanie opcji przy tworzeniu sceny żeby skopiować ją z innej albo prościej zrobić duplikat i bazować na duplikacie zmieniać sobie nazwy i nastawy poszczególnych elementów ? Nie wiem czy dobrze opisałem o co chodzi. Przykładowo mam scene która ustawia mi 5 rolet na różne wartości zamknięcia + robi jeszcze inne rzeczy następnie chce mieć podobną scenę ale z innymi ustawieniami zamknięcia
Kopiowanie Scen/Harmonogramów
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Witam
Robiąc kolejne bardziej rozbudowane sceny naszła mnie myśl czy może jest planowane w przyszłości dodanie opcji przy tworzeniu sceny żeby skopiować ją z innej albo prościej zrobić duplikat i bazować na duplikacie zmieniać sobie nazwy i nastawy poszczególnych elementów ? Nie wiem czy dobrze opisałem o co chodzi. Przykładowo mam scene która ustawia mi 5 rolet na różne wartości zamknięcia + robi jeszcze inne rzeczy następnie chce mieć podobną scenę ale z innymi ustawieniami zamknięcia
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania
6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Myślałem że tylko ja mam taki problemGoral64 wrote: Sun Jul 09, 2023 3:00 pm Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
piksiak
Przydałaby się (a może jest) opcja aby pod jeden harmonogram podpinać klika urządzeń.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
Przydałaby się opcja zapisu w Cloud, coś ala guid
urządzenia i wtedy np przy konflikcie kanałów importujemy
sobie ustawienia, harmonogramy, reakcje itp danego urządzenia.
Urządzeń przybywa, a zapamietanie wszystkich ustawień
I wklepywanie tego od nowa to nonsens
urządzenia i wtedy np przy konflikcie kanałów importujemy
sobie ustawienia, harmonogramy, reakcje itp danego urządzenia.
Urządzeń przybywa, a zapamietanie wszystkich ustawień
I wklepywanie tego od nowa to nonsens
-
Sebek74
Przyłączam się do prośby. Jeszcze chętnie bym widział możliwość wymiany kanału na inny. Przy długiej scenie, trzeba dodawać akcję gdzieś na samym dole i przeciagąć i przeciągać i jest 
Sebek-74
11xSRW-02m, SRW-01, 4xROW-04m, ROW-02m, 6xROW-02, 2xROW-01, Sonoff Mini
GG SmartBob ESP32 + LAN8720: sterowanie nawodnieniem: pompa + 7 obwodów + 2xDS18B20
GG Kincony KC868-A6: integracje Satel Integra, NVR, rekuperator + 3xDS18B20
11xSRW-02m, SRW-01, 4xROW-04m, ROW-02m, 6xROW-02, 2xROW-01, Sonoff Mini
GG SmartBob ESP32 + LAN8720: sterowanie nawodnieniem: pompa + 7 obwodów + 2xDS18B20
GG Kincony KC868-A6: integracje Satel Integra, NVR, rekuperator + 3xDS18B20