Kopiowanie Scen/Harmonogramów

myxhir

Witam

Robiąc kolejne bardziej rozbudowane sceny naszła mnie myśl czy może jest planowane w przyszłości dodanie opcji przy tworzeniu sceny żeby skopiować ją z innej albo prościej zrobić duplikat i bazować na duplikacie zmieniać sobie nazwy i nastawy poszczególnych elementów ? Nie wiem czy dobrze opisałem o co chodzi. Przykładowo mam scene która ustawia mi 5 rolet na różne wartości zamknięcia + robi jeszcze inne rzeczy następnie chce mieć podobną scenę ale z innymi ustawieniami zamknięcia :)
Goral64

Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania :( 6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025 :D

Image
myxhir

Goral64 wrote: Sun Jul 09, 2023 3:00 pm Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania :( 6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Myślałem że tylko ja mam taki problem :-) w chwili obecnej już nabiło mi 43/50 scen :-) jak nie kopiuj/zapis to może opcja importuj ustawienia sceny i wybieramy którą
piksiak

Przydałaby się (a może jest) opcja aby pod jeden harmonogram podpinać klika urządzeń.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
lukasz06

Przydałaby się opcja zapisu w Cloud, coś ala guid
urządzenia i wtedy np przy konflikcie kanałów importujemy
sobie ustawienia, harmonogramy, reakcje itp danego urządzenia.
Urządzeń przybywa, a zapamietanie wszystkich ustawień
I wklepywanie tego od nowa to nonsens
Sebek74

Przyłączam się do prośby. Jeszcze chętnie bym widział możliwość wymiany kanału na inny. Przy długiej scenie, trzeba dodawać akcję gdzieś na samym dole i przeciagąć i przeciągać i jest :)
Sebek-74
11xSRW-02m, SRW-01, 4xROW-04m, 5xROW-02, ROW-01, Sonoff Mini
SmartBob ESP32 + LAN8720: sterowanie nawodnieniem: pompa + 7 obwodów + 2xDS18B20
Kincony KC868-A6: integracje Satel Integra, NVR, rekuperator + 3xDS18B20

Return to “CLOUD”