Kopiowanie Scen/Harmonogramów

User avatar
myxhir
Posts: 369
Joined: Thu Jan 07, 2021 12:16 pm
Location: Skórzewo, Poznań

Post

Witam

Robiąc kolejne bardziej rozbudowane sceny naszła mnie myśl czy może jest planowane w przyszłości dodanie opcji przy tworzeniu sceny żeby skopiować ją z innej albo prościej zrobić duplikat i bazować na duplikacie zmieniać sobie nazwy i nastawy poszczególnych elementów ? Nie wiem czy dobrze opisałem o co chodzi. Przykładowo mam scene która ustawia mi 5 rolet na różne wartości zamknięcia + robi jeszcze inne rzeczy następnie chce mieć podobną scenę ale z innymi ustawieniami zamknięcia :)
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania :( 6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
myxhir
Posts: 369
Joined: Thu Jan 07, 2021 12:16 pm
Location: Skórzewo, Poznań

Post

Goral64 wrote: Sun Jul 09, 2023 3:00 pm Przyłączam się do prośby kolegi. Dzisiaj miałem trochę klikania :( 6 scen z tymi samymi elementami ale z innymi działaniami/wartościami.
Opcha klonuj albo zapisz jako bardzo by ułatwiła sprawę tworzenia scen, zwłaszcza na wielu elementach.
Myślałem że tylko ja mam taki problem :-) w chwili obecnej już nabiło mi 43/50 scen :-) jak nie kopiuj/zapis to może opcja importuj ustawienia sceny i wybieramy którą
piksiak
Posts: 121
Joined: Tue Dec 22, 2020 7:54 am
Location: Siedlce (Chęciny)

Post

Przydałaby się (a może jest) opcja aby pod jeden harmonogram podpinać klika urządzeń.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
lukasz06
Posts: 881
Joined: Sun Jul 17, 2022 6:53 pm

Post

Przydałaby się opcja zapisu w Cloud, coś ala guid
urządzenia i wtedy np przy konflikcie kanałów importujemy
sobie ustawienia, harmonogramy, reakcje itp danego urządzenia.
Urządzeń przybywa, a zapamietanie wszystkich ustawień
I wklepywanie tego od nowa to nonsens

Return to “CLOUD”