to jest schemamt, którego użyłem: Moduły działały sobie tak dwa lata, aż do poniedziałku kiedy jeden z modułów zaczął się dziwnie zachowywać. Pasek świeci ale bardzo niewidocznie. Praktycznie nie widać jego światła. Zasilacz jest sprawny, sama taśma led również. Zmieniłem moduł wemos d1 mini i dzieje się to samo. Ponadto spróbowałem też na nowo zbudować ten moduł jeszcze raz na nowej płytce, ale dalej dzieje się to samo. Przyznam, że tracę już powoli do tego cierpliwość. Myślałem przez chwile, że może być to wina samej supli, ale nie chodzi o to, ponieważ na sofcie ESP Home dzieje się to samo.
Nie wiem gdzie szukać już błędu.... Zrobiłem na nowo ten sam moduł, a jest to samo. Taśma led, którą chcę obsłużyć i obsługiwałem ma długość około 5m. Ale sprawdziłem ją na innym module i problem nie występuje. Drugi moduł, który jest zbudowany w taki sam sposób nie doświadczył takich problemów...
Gdy mierzę napięcie na wyjściu na taśmę LED jest to około 7V max. Mi to wygląda na jakiś problem z tranzystorami, ale niestety specem nie jestem. Zmieniłem je na nowe, ale dalej to samo...
Proszę was o pomoc w namierzeniu problemu