Nie są potrzebne. W weekend jak będe miał chwilę przerysuje ten schemat na bardziej ,,Suplowy'':)
zrobienie monitora energii 3F
-
Mietek
A trzeba na początku instalować na wemosa tą tasmote i konfigurować PZEMy ? czy wystarczy zainstalować Gui generic i wszystko podłączyć według schematu ?
https://forum.cpha.pt/t/como-construir- ... 3e-OTHUG5g
zauwarzyłem również że na Gui generic nie ma takiej możliwości nawet by wszystkie 3 PZMy były naraz podpięte do jedneg rx i tx. pytanie do obrazka poniżej czy mogę zrobić tak jak jest ustawione przeze mnie ?
zauwarzyłem również że na Gui generic nie ma takiej możliwości nawet by wszystkie 3 PZMy były naraz podpięte do jedneg rx i tx. pytanie do obrazka poniżej czy mogę zrobić tak jak jest ustawione przeze mnie ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Od razu wrzucasz GG.Mietek wrote: Fri Jul 28, 2023 7:10 pm A trzeba na początku instalować na wemosa tą tasmote i konfigurować PZEMy ? czy wystarczy zainstalować Gui generic i wszystko podłączyć według schematu ?
Poszukaj na forum schematu podłączenia ale z tego co pamietam 3 pzemy mogą mieć wspólny tx
YoMan
-
Mietek
A w aplikacji supla będą się wyświetlały jako 3F osobne fazy (chciałbym by tak było), czy jako 1F ale sczytywane z 3F ?
-
Mietek
bo mam na myśli to że po ukończeniu wygryania Gui generic trzeba skonfigurować działanie tego wemosa, i tmam mam do ustawienia 3 różne fazy i nie mogę ustawić wszystkich na jedno tx i rx .
-
YoMan
Wspólne dane i z rozbiciem. To samo wykresyMietek wrote: Fri Jul 28, 2023 9:55 pm bo mam na myśli to że po ukończeniu wygryania Gui generic trzeba skonfigurować działanie tego wemosa, i tmam mam do ustawienia 3 różne fazy i nie mogę ustawić wszystkich na jedno tx i rx .
YoMan
-
Mietek
Jeszcze tak tylko przypomnę że chcę to zrobić nie na tasmocie tylko na supli. co masz na myśli przez "rozbicie" chodzi ci o to że dane z 3 PZEM wchodzą do wspólnego RX i TX a w wemosie zostają podzielone na 3 osobne fazy ? i końcowo w aplikacji tak samo wyświetlają ci się 3 osobne fazy ? A więc jeśli tak to ma działać to po ukończeniu wgrywania gui generic na wemos w konfigóratoże mam ustawić tylko jedną faze na RX i TX ? Natomiast z "drugiej strony" to by nie miało sensu raczej trzeba by było 3 PZEM ustawić na osobne piny w wemosie d1 mini. Na zdjęciu przedstawiam podłączenie pod osobne piny. (mogą być tak podłączone?)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
YoMan
Możesz tak albo jeden rx a różne tx'y.
Podłącz jeden sposób i sprawdź, potem drugi i porównaj. Trochę wysiłku
Podłącz jeden sposób i sprawdź, potem drugi i porównaj. Trochę wysiłku
YoMan