🩺 GKW-01 - wirtualne testy panelu

Goral64

klew wrote: Mon Jul 31, 2023 12:26 pm Na symulatorze wymaga to precyzyjnego kliknięcia w jakiś przycisk, ale na rzeczywistym urządzeniu, sprowadza się to do w miarę losowego przyłożenia większej części dłoni do ekranu.
No nie miałem pomysłu jak to na symulatorze zaimplementować :(
Ale faktem jest, że fizycznie musisz dotknąć ciałem któryś z czujników pełniących funkcję przycisków. Przy wyłączonym wyświetlaczu lub w trybie wyświetlania za pierwszym razem nie wiesz gdzie są przyciski i jaką później pełnią rolę. A jak się dowiesz, to już będzie z górki ;)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
klew

Goral64 wrote: Mon Jul 31, 2023 12:39 pm No nie miałem pomysłu jak to na symulatorze zaimplementować :(
Ale faktem jest, że fizycznie musisz dotknąć ciałem któryś z czujników pełniących funkcję przycisków. Przy wyłączonym wyświetlaczu lub w trybie wyświetlania za pierwszym razem nie wiesz gdzie są przyciski i jaką później pełnią rolę. A jak się dowiesz, to już będzie z górki ;)
Może na symulatorze zrób "kliknięcie gdziekolwiek na ekranie" ?
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
uchnast.michal

Goral64 wrote: Mon Jul 31, 2023 12:39 pm
klew wrote: Mon Jul 31, 2023 12:26 pm Na symulatorze wymaga to precyzyjnego kliknięcia w jakiś przycisk, ale na rzeczywistym urządzeniu, sprowadza się to do w miarę losowego przyłożenia większej części dłoni do ekranu.
No nie miałem pomysłu jak to na symulatorze zaimplementować :(
Dodaj szerszy button pod panelem a nad sekcją "Status: "opisany "aktywacja ekranu / wyświetlacza" i ewentualnie countdown do czasu wygaśniecia :D
Bez-nazwy-2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
Goral64

klew wrote: Mon Jul 31, 2023 12:48 pm Może na symulatorze zrób "kliknięcie gdziekolwiek na ekranie" ?
Ale to już nie jest to samo. Potem ktoś z oryginałem będzie płakał, że mu panel źle działa, bo jednak nie wszędzie palec czyni cuda :D

Image
Goral64

Na razie póki co to usunąłem z panelu "podpowiedź" gdzie kryją się diody ;) tak jak jest w oryginale. Ale dla ułatwienia zostawiłem okręgi z lokalizacją przycisków.

Image
uchnast.michal

Goral64 wrote: Mon Jul 31, 2023 1:43 pm Na razie póki co to usunąłem z panelu "podpowiedź" gdzie kryją się diody ;) tak jak jest w oryginale. Ale dla ułatwienia zostawiłem okręgi z lokalizacją przycisków.
To nie wszystko, pojawiła się 8bitowa oprawa dźwiękowa :D
e-talking............
Goral64

Wczoraj już była w nocy :) Czekałem na pierwsze wasze reakcje :)
Last edited by Goral64 on Mon Jul 31, 2023 4:55 pm, edited 1 time in total.

Image
djalex

uchnast.michal wrote: Mon Jul 31, 2023 3:02 pm
Goral64 wrote: Mon Jul 31, 2023 1:43 pm Na razie póki co to usunąłem z panelu "podpowiedź" gdzie kryją się diody ;) tak jak jest w oryginale. Ale dla ułatwienia zostawiłem okręgi z lokalizacją przycisków.
To nie wszystko, pojawiła się 8bitowa oprawa dźwiękowa :D
ATARI żyje :lol: :lol: :lol: :lol:
uchnast.michal

Goral64 wrote: Mon Jul 31, 2023 4:41 pm Wczoraj już była w nocy :) Czekałem na pierwszym wsze reakcje :)
Przepraszam, że tak długo musiałeś czekać :shock: . 8bitóki to jest to. Słuchasz Hejterska4 w czwórce polskiego radia?. Co piątek o 9:00. Sporo tam się pojawia.
https://www.youtube.com/watch?v=NgNykr4 ... ngStingray
e-talking............
Goral64

Nie, nie słucham. Niestety nie znalazłem do tej pory dźwięku, który naśladowałby mruczenie gekona... Jak ktoś podrzuci, to podmienię :D

Image

Return to “ZAMEL GKW-01”