Chciałbym jednak zastosować taki zestaw z allegro:
https://allegro.pl/oferta/sterownik-do- ... b3c512fbd8#
Pytanie czy to warte ceny? Czy np aktualizacje będę mógł robić sam, a może to ktoś od nas z forum robi ?
To się nazywa "marża" każdy chce zarobić. Pamiętaj tylko wziąć pod uwagę że jeśli robisz coś co działa z netem to pomyśl o sytuacji gdy, odpalasz sekcje z harmonogramu o 2 w nocy i padł net i drugi harmonogram który powinien wyłączy sekcje się nie odpalił i do rana leję Tobie wodę. Taka rzecz powinna być ujęta w sofcie np jako automat schodowy gdzie działa to na poziomie układu albo na wyjście dajesz przekaźnik czasowy TOF który po zadanym czasie odłączy wyjście:-)lebos wrote: Sun Aug 13, 2023 12:36 pm Właśnie widzę że w drugim linku też jest tak zrobione - tylko jak na moje to trochę drogo - sonoff 100; transformator 57, skrzynka, zugi więc myślę że w 200 by się zmieścił za to co jest za 375.
Dlatego polecam ustawić przekazniki jako schodowe. Tam ustawiasz czas jaki się interesuje a harmonogram tylko załączy określoną sekcje. Najwyżej nie podleje jak padnie net a nie będzie lało się cala noc.myxhir wrote: Sun Aug 13, 2023 1:57 pmTo się nazywa "marża" każdy chce zarobić. Pamiętaj tylko wziąć pod uwagę że jeśli robisz coś co działa z netem to pomyśl o sytuacji gdy, odpalasz sekcje z harmonogramu o 2 w nocy i padł net i drugi harmonogram który powinien wyłączy sekcje się nie odpalił i do rana leję Tobie wodę. Taka rzecz powinna być ujęta w sofcie np jako automat schodowy gdzie działa to na poziomie układu albo na wyjście dajesz przekaźnik czasowy TOF który po zadanym czasie odłączy wyjście:-)lebos wrote: Sun Aug 13, 2023 12:36 pm Właśnie widzę że w drugim linku też jest tak zrobione - tylko jak na moje to trochę drogo - sonoff 100; transformator 57, skrzynka, zugi więc myślę że w 200 by się zmieścił za to co jest za 375.
Sonoff 4ch pro - ok 120 złlebos wrote: Sun Aug 13, 2023 12:36 pm Właśnie widzę że w drugim linku też jest tak zrobione - tylko jak na moje to trochę drogo - sonoff 100; transformator 57, skrzynka, zugi więc myślę że w 200 by się zmieścił za to co jest za 375.