Koledzy planuję wymianę drzwi zewnętrznych w domu i prawdopodobnie będzie je robił stolarz (nie będę brał gotowca).
O czym muszę pomyśleć i poinformować stolarza aby móc wstawić jakiś zamek z możliwością spięcia z Suplą?
Co aktualnie polecacie bez kosmicznej ceny i czy udało sie coś komuś spiąć z Suplą?
Zamek drzwi wejściowych sterowany Supla za mniej niż 600zł
-
Musisz się zastanowić co chcesz:
1. Zwykły elektrozamek, taki jak w furtkach
2. Zamek drzwiowy gdzie chowa się języczek
3. Elektryczne rygle w futryne
Pod względem bezpieczeństwa i/lub ubezpieczenia pkt 3 aczkolwiek ja nie inwestowałem w takie rzeczy bo łatwiej wywiercić otwór w ramię okiennej i wejść przez otwarte okno.
1. Zwykły elektrozamek, taki jak w furtkach
2. Zamek drzwiowy gdzie chowa się języczek
3. Elektryczne rygle w futryne
Pod względem bezpieczeństwa i/lub ubezpieczenia pkt 3 aczkolwiek ja nie inwestowałem w takie rzeczy bo łatwiej wywiercić otwór w ramię okiennej i wejść przez otwarte okno.
YoMan
-
Interesuje mnie minimum punkt 1 ale docelowo 2
-
Opieranie się na Supli w przypadku drzwi wejściowych do domu/mieszkania jest proszeniem się o kłopoty. Supla nie posiada żadnych certyfikatów bezpieczeństwa, więc w przypadku włamania / kradzieży każdy ubezpieczyciel wykorzysta ten fakt i nie wypłaci Ci odszkodowania.
Ja wręcz kocham Suplę , ale jednak nie odważyłbym się powierzyć jej drzwi wejściowych. Nawet jeśli to ma pełnić tylko funkcję rygla (jak przy furtce).
Ja wręcz kocham Suplę , ale jednak nie odważyłbym się powierzyć jej drzwi wejściowych. Nawet jeśli to ma pełnić tylko funkcję rygla (jak przy furtce).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
to co w takim razie z dzwiami do garażu
w użyciu: supla, nettemp...