Witam,
potrzebuje zakupić do projektu serwer portów szeregowych...
Natrafiłem na model NP301, korzystał ktoś z niego ? Polecacie?
Z opisu mogę wnioskować, że będzie spełniał wszelkie niezbędne cechy, których poszukuje w danym urządzeniu...
Wyposażony jest w 1 port RS-232/422/485 co dla mnie jest najważniejsze no i posiada wysokie IP a to będzie niezbędne w projekcie ponieważ temperatura środowiska będzie sięgać około 40/45°C i środowisko, w którym będzie miało być umieszczone urządzenie będzie dość mocno narażone na zapylenie, kurz... Konsultowałem to z handlowcem, wiadomo on będzie zachwalał sobie to urządzenie ale czy ktoś z tu obecnych może będzie mógł bezstronną opinię wystawić.
Poratujecie swoimi opiniami, doświadczeniem z takim urządzeniem?
Kupię serwer portów szeregowych
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Sporo tego w firmie używają, ale tylko i wyłącznie sprzęt firmy Moxa. Te urządzenia mogę śmiało polecić. Np.: https://www.elmark.com.pl/sklep/moxa/np ... 5130a5150a
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Również polecam sprzęt Moxy, może nieco drożny ale bezpieczny (przynajmniej najnowsze urządzenia) i gwarantuje stabilną pracę. Tibbo również uwywalem i nie miałem z nim problemów ale nie mają takiego dużego wyboru jak Moxa, a i z cyberbezpieczenstwej jest tutaj słabeiej. To co podlinkowałeś to typowy chińczyk nie szedł bym w to w obecnych uwarunkowaniach geopolitycznych