Kupię serwer portów szeregowych

wiktornik

Witam,
potrzebuje zakupić do projektu serwer portów szeregowych...
Natrafiłem na model NP301, korzystał ktoś z niego ? Polecacie?

Z opisu mogę wnioskować, że będzie spełniał wszelkie niezbędne cechy, których poszukuje w danym urządzeniu...
Wyposażony jest w 1 port RS-232/422/485 co dla mnie jest najważniejsze no i posiada wysokie IP a to będzie niezbędne w projekcie ponieważ temperatura środowiska będzie sięgać około 40/45°C i środowisko, w którym będzie miało być umieszczone urządzenie będzie dość mocno narażone na zapylenie, kurz... Konsultowałem to z handlowcem, wiadomo on będzie zachwalał sobie to urządzenie ale czy ktoś z tu obecnych może będzie mógł bezstronną opinię wystawić.
Poratujecie swoimi opiniami, doświadczeniem z takim urządzeniem?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Sporo tego w firmie używają, ale tylko i wyłącznie sprzęt firmy Moxa. Te urządzenia mogę śmiało polecić. Np.: https://www.elmark.com.pl/sklep/moxa/np ... 5130a5150a
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Duch__
Been thanked: 6 times

Polecam Moxa. Mam, korzystam. Ewentualnie moduły Tibbo.
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Również polecam sprzęt Moxy, może nieco drożny ale bezpieczny (przynajmniej najnowsze urządzenia) i gwarantuje stabilną pracę. Tibbo również uwywalem i nie miałem z nim problemów ale nie mają takiego dużego wyboru jak Moxa, a i z cyberbezpieczenstwej jest tutaj słabeiej. To co podlinkowałeś to typowy chińczyk nie szedł bym w to w obecnych uwarunkowaniach geopolitycznych

Return to “Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”