Cześć. Mam listwę Gosund P1 z wgranym GG 7.4.13. Do listwy na stałe są podłączone TV, router orange Funbox 2.0, oświetlenie LED szafki i do USB Chromecast. Listwa ma za zadanie monitorować zużycie proądu przez TV. Niestety wskazuje jakieś dziwne wyniki na poziomie 7 kWh na dobę co nie może być prawdą bo czasami nawet MEW - 01 monitorujący zużycie przez cały dom tyle nie wskaże.
Dla sprawdzenia podłączyłem listwę do SP111 i tam są wyniki zupełnie inne (bardziej realne). Gdzie może być problem z tymi pomiarami?? Wiem, że mógłbym podłączyć TV pod tego SP111 i mieć problem z głowy (zresztą wcześniej tak miałem) ale chodzi również o oszczędność urządzeń. W tym przypadku jedną listwą ogarniam kilka urządzeń.
Zarówno Gosund P1 jak i Gosund SP111 były kalibrowane na takiej samej żarówce 60W.
Poniżej wykres z ostatnich 6h działania Gosund P1 i zrzut ekranu z aplikacji
Gosund P1 - błąd pomiarów
-
PuteR
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PuteR
Tutaj tak samo ostatnie 6h działania Gosund SP111 i zrzut z aplikacji zrobiony w tym samym momencie co Gosund P1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maniek913
Temat był już sygnalizowany - nie pamiętam w jakim temacie-ostatnia wersja softu ma błąd, wróć do starszej wersji , tak samo w obecnej wersji nie można uruchomić licznika trójfazowego, na poprzednich wersjach jest OK.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
zobacz aktualną wersję 7.4.14PuteR wrote: Sat Aug 26, 2023 2:32 pm Cześć. Mam listwę Gosund P1 z wgranym GG 7.4.13. Do listwy na stałe są podłączone TV, router orange Funbox 2.0, oświetlenie LED szafki i do USB Chromecast. Listwa ma za zadanie monitorować zużycie proądu przez TV. Niestety wskazuje jakieś dziwne wyniki na poziomie 7 kWh na dobę co nie może być prawdą bo czasami nawet MEW - 01 monitorujący zużycie przez cały dom tyle nie wskaże.
Dla sprawdzenia podłączyłem listwę do SP111 i tam są wyniki zupełnie inne (bardziej realne). Gdzie może być problem z tymi pomiarami?? Wiem, że mógłbym podłączyć TV pod tego SP111 i mieć problem z głowy (zresztą wcześniej tak miałem) ale chodzi również o oszczędność urządzeń. W tym przypadku jedną listwą ogarniam kilka urządzeń.
Zarówno Gosund P1 jak i Gosund SP111 były kalibrowane na takiej samej żarówce 60W.
Poniżej wykres z ostatnich 6h działania Gosund P1 i zrzut ekranu z aplikacji
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
PuteR
Próbuję zaktualizować poprzez aktualizacje automatyczne, ale otrzymuje komunikat błąd aktualizacji. Nie wiem czy jak wygeneruję plik na stronie gui-generic i go wgram to nie stracę ustawień i pomiarów które miałem do tej pory??
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Aktualizacja automatyczna robi te same kroki co aktualizacja ręczna. Więc jeśli nic nie straciłeś przy poprzedniej automatycznej to i teraz przy ręcznej też nie powinieneś.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
krycha88
najwyżej stracisz zafałszowane wymiary nie duża strataPuteR wrote: Sat Aug 26, 2023 8:09 pm Nie wiem czy jak wygeneruję plik na stronie gui-generic i go wgram to nie stracę ustawień i pomiarów które miałem do tej pory??
-
PuteR
Aktualizacja pomogła i jest lepiej. Jednak zauważyłem że codziennie w jednej mi ucie występuje jakiś dziwny wystrzał poboru energii. Na sp111 tego nie ma.
-
krycha88
Czy gniazdo nie jest przez dłuższy czas offline lub czy w momencie wystąpienia szpilki nie zostało włączone?PuteR wrote: Wed Aug 30, 2023 7:49 pm Aktualizacja pomogła i jest lepiej. Jednak zauważyłem że codziennie w jednej mi ucie występuje jakiś dziwny wystrzał poboru energii. Na sp111 tego nie ma.
-
PuteR
Raczej jest cały czas dostępne. Możliwe że zdarzył się jakiś zanik napięcia czy coś, ale nie mogę tego potwierdzić napewno. Spróbuję to poobserwować jeszcze i zobaczę czy będzie się powtarzać.