Witam
Podłączyłem dziś sterownik do napędu Came wg instrukcji na YouTube.
https://youtu.be/1uI5C4gFXjI?si=PFjO_MPglhJUHMxr
Dodałem supła do google home I przy komendzie otwórz bramę brama się otwiera. Przy komendzie zamknij bramę nie dzieje się nic. Przy ponownym wypowiedzeniu otwórz bramę, brama się zamyka.
Natomiast logując się do cloud po wciśnięciu przycisku otwórz - brama się otwiera. Przy wciśnięciu przycisku zamknij - nie dzieje się nic.
Może ktoś podłączał już sterownik do tej bramy i mógłby podpowiedzieć co zrobiłem źle?
Dodam, że brama nie ma żadnych kontaktronów.
Zamek SBW-02 + napęd came
-
Zbigniewo
Witam
To raczej nie ma nic wspólnego z czujnikiem (nie posiadam) gdyż silnik bramy wie w jakim jest położeniu. Silnik bramy nie przekazuje tej informacji do sterownika supła?
Fajnie jakby wypowiedział się ktoś kto ma napęd CAME.
Pozdrawiam
To raczej nie ma nic wspólnego z czujnikiem (nie posiadam) gdyż silnik bramy wie w jakim jest położeniu. Silnik bramy nie przekazuje tej informacji do sterownika supła?
Pozdrawiam
-
klew
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 137 times
SBW może znać pozycję bramy tylko za pomocą sygnału na złącze in1 lub in2.Zbigniewo wrote: Tue Aug 29, 2023 6:00 pm Witam
Pozdrawiam
Może to być sygnał z napędu, o ile napęd na tego typu wyjście sygnalizujące stan, albo sygnał z dodatkowego kontaktronu (lub podobnego urządzenia).
Polecenia z Google i z cloud nie działają, bo nie masz czujnika.
Najlepsze suple dla Twojego domu