Rolety zewnętrzne
-
Nene44
Dziękuję Robertowi Błaszczakowi za podpowiedź. Dziś był Pan od rolet i prosiłem o napędy ( Yooda z serii DB) aby były na przewód, przeciążeniowe i z detekcją przeszkód. Silnik z tego co się orientuję będzie na pięć przewodów z czego biały tylko do programowania. Moje pytanie jakie urządzenie kupić na WiFi do puszki ?(na razie 2szt.) Czy SRW-01 czy inne. Od kogo najlepiej na allegro kupić to urządzenie. I jeszcze Pan mnie na straszył że po zamontowaniu tego urządzenia gdy będę np.podnosił ze smartfona a w domu dzieco kliknie wyłącznikiem to spali się silnik Wydaje mi się że Pan nie wie o czym mówi ale może ktoś spodkał się z czymś takim. Dziękuję za odpowiedźi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja bym szedł w mSRW-01 - tam masz automatyczną kalibrację oraz detekcję problemów z napędem na podstawie poboru prądu. Skoro masz w napędzie detekcję przeszkód, to jest szansa, że mSRW też zgłosi błąd, gdy roleta się awaryjnie zatrzyma gdzieś w połowie
.
Niektóre napędy rolet można uszkodzić, gdy jednocześnie podasz napięcie do sterowanie w górę i w dół. Taka sytuacja mogłaby wystąpić, gdybyś przycisk fizyczny podpiął równolegle do mSRW (wtedy możesz podać napięcie z przycisku i z mSRW). Natomiast przyciski podłącza się do sterownika, a nie do napędu i tylko sterownik decyduje gdzie podaje napięcie, więc ryzyka uszkodzenia w ten sposób nie ma.
Niektóre napędy rolet można uszkodzić, gdy jednocześnie podasz napięcie do sterowanie w górę i w dół. Taka sytuacja mogłaby wystąpić, gdybyś przycisk fizyczny podpiął równolegle do mSRW (wtedy możesz podać napięcie z przycisku i z mSRW). Natomiast przyciski podłącza się do sterownika, a nie do napędu i tylko sterownik decyduje gdzie podaje napięcie, więc ryzyka uszkodzenia w ten sposób nie ma.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Nene44
Może ktoś powie czy różnią się mSRW-01 oprócz ceny 193 od 387zł i dwa lata gwarancji ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
mSRW-01 od siebie czy od czegoś innego?Nene44 wrote: Fri Sep 08, 2023 11:41 am Może ktoś powie czy różnią się mSRW-01 oprócz ceny 193 od 387zł i dwa lata gwarancji ?
W mSRW były warianty sprzętowe (jest nawet wątek na forum o tym, że autokalibracja nie działała na roletach z bardzo małym poborem prądu - to raczej wyjątki i nieliczne urządzenia). Natomiast jeśli trafisz na taki przypadek u siebie, to Mirek z Zamela ten temat ogarnie bezproblemowo.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Nene44
Już się dowiedziałem, od siebie różnią się tylko ceną. Dzięki.
To jest niestety półprawdaNene44 wrote: Fri Sep 08, 2023 1:16 pm Już się dowiedziałem, od siebie różnią się tylko ceną. Dzięki.
Różnica w cenie bierze się z różnicy w konstrukcji urządzeń ale też funkcjonalności, które posiadają. @klew już o tym napisał.

Nie wiem skąd ceny wziąłeś, ale ja właśnie wszedłem na allegro i....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party