Reakcje

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Dekrek wrote: Wed Jul 26, 2023 1:20 am Właśnie klikam i nic. Jest tylko do wyboru < , myślałem ze jak go kliknę to się zmieni na = lub > ale nie ma nic innego do wyboru.
Może zmienić przeglądarkę. U mnie się zmienia tylko pierwsza zmiana jest mało widoczna bo się zmienia z "<" na "<="
YoMan

Mam problem z reakcjami.

Jeśli ustawie reakcje na Termometrze <= 29 stopni, wybiorę zasłoń roletę to nic się nie dzieje.
Stan rolety otwarta temperatura na termometrze (aplikacja) 28 stopni.

Co może być przyczyną, czy musze zaktualizować moduły rolet. Czy w czymś innym jest problem?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

krzychunh wrote: Fri Aug 25, 2023 9:58 am Mam problem z reakcjami.

Jeśli ustawie reakcje na Termometrze <= 29 stopni, wybiorę zasłoń roletę to nic się nie dzieje.
Stan rolety otwarta temperatura na termometrze (aplikacja) 28 stopni.

Co może być przyczyną, czy musze zaktualizować moduły rolet. Czy w czymś innym jest problem?
Reakcje są uruchamiane, gdy zmienia się stan warunku. Tzn. gdy temperature SPADNIE poniżej 29 stopni. One się nie uruchamiają GDY JEST poniżej 29 stopni.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
iM@rek

Witam,
Fajne te "Reakcje".
Utworzyłem testową do licznika impulsów (wody) - "osiągnięcie określonej wartości" (pierwszy warunek).
Zapisałem.
Na stronie w zakładce "Reakcje" mam tylko czarny prostokąt z "+" i opisem: "Utwórz nową reakcję", ale nie widzę możliwości edycji już utworzonej. Sprawdzałem w Chrome i FireFox.
Pewnie to jakaś oczywista oczywistość, ale nie widzę... ;-(
Jak edytować już utworzoną "Reakcję"?
...
Dodatkowo zrobiłem dwie kolejne "Reakcje", jedną przy warunku zmiany "wartości licznika" (drugi warunek).
Zapisałem.
Pojawił się nowy zielony prostokąt, mogę ją edytować. Czyli wszystko ok.

Zrobiłem trzecią, znowu z powiadomieniem "po osiągnięciu określonej wartości" (pierwszy warunek).
I znowu nie ma możliwości edycji.

Przy zakładce "Reakcje" mam liczbę "3", ale tylko 1 prostokąt umożliwiający edycję/usunięcie "Reakcji" numer 2 (zmiana stanu licznika).
Jakby coś nie halo przy wyborze pierwszego warunku "osiągnięcia określonej wartości".
Last edited by iM@rek on Wed Sep 13, 2023 1:28 pm, edited 1 time in total.
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

iM@rek wrote: Wed Sep 13, 2023 1:04 pm Witam,
Fajne te "Reakcje". Utworzyłem testową. Zapisałem.
Na stronie w zakładce "Reakcje" mam tylko czarny prostokąt z "+" i opisem: "Utwórz nową reakcję", ale nie widzę możliwości edycji już utworzonej. Sprawdzałem w Chrome i FireFox.
Pewnie to jakaś oczywista oczywistość, ale nie widzę... ;-(
jeśli masz sam kafelek z plusem to wszedłeś w niewłaściwe urządzenie
powinenes miec mniejwiecej widok jak u mnie wowczas klikasz na zielony kafelek reakcji i masz od razu edycję
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

iM@rek wrote: Wed Sep 13, 2023 1:04 pm Pewnie to jakaś oczywista oczywistość, ale nie widzę... ;-(
Przy reakcja do liczników impulsów jest błąd w Cloud. Jest on już zgłoszony do poprawy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
iM@rek

Zrobiłem testowo czwartą "Reakcję" znowu z drugim warunkiem i pojawił się kolejny prostokąt.
Co ciekawe, na stronie brakuje pierwszego i trzeciego i są na nie tylko wolne miejsca.
Czyli jest pierwszy czarny, potem dziura na pierwszy, potem drugi, dziura na trzeci i czwarty znowu widać.

Tak to wygląda na Chrome:
Reakcje.jpg
Tak na FireFox:
Reakcje FireFox.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
iM@rek

klew wrote: Wed Sep 13, 2023 1:35 pm
iM@rek wrote: Wed Sep 13, 2023 1:04 pm Pewnie to jakaś oczywista oczywistość, ale nie widzę... ;-(
Przy reakcja do liczników impulsów jest błąd w Cloud. Jest on już zgłoszony do poprawy.
Dzięki za info, czekam na poprawkę.
xor2

Witam, jestem świeżakiem na forum z trzema urządzeniami Supli w domu :)

Wczoraj wróciłem do domu i zobaczyłem, że brama jest otwarta. Dostęp do aplikacji i sterowania mam ja, żona i nasza córka w telefonie.
Pomyślałem, pewnie są logi ze zdarzeń z informacją kto kiedy, z którego telefonu etc wykonał akcję, ale nie ma :(

I dzisiaj znalazłem reakcję. I mam 2 pytania:

1) W jaki sposób dostaje się powiadomienia (wskazując identyfikator), na maila?

2) Czy można prosić aby do powiadomienia o bramie dodane zostały zmienne z informacją pozwalająca stwierdzić kto otworzył bramę?

Dzięki!
pzygmunt
Been thanked: 59 times

1. Nie
2. Nie

Jakie urządzenie masz tam podłączone ?
Czy tworzyłeś linki bezpośrednie ? Jeśli tak to czy wysłałeś, któregoś mailem ?
Czy masz włączone jakieś integracje ? Skrypty/Alexa/GH/HA ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”