link bezpośredni

duszek

Witam jak wygenerować link bezpośredni do licznika impulsów który ma określoną funkcję licznika energii
jaka wartość licznika jest to potrafię ale chciałbym wygenerować

ile kw w danym dniu zużyłem
ile kw w danym miesiącu zużyłem

Wiem że można to przez api ale nie potrafię może ktoś łopatologicznie wyjaśnić. Znalazłem taki taki artykuł https://wilde.pl/2021/02/14/mew-01-pobi ... xcel-cz-2/

do exela ...... ale nie widzę opcji wygenerowania tokenu ..... choć wołał bym nie generowac do pliku tylko pobierać dla mnie istotne dane
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Linki bezpośrednie nie zwracają takich danych.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
duszek

wiem że jest dokumentacja api ale ciemny jestem w tym
pokazał byś jak wygenerować takie zapytanie do api by podał mi wartość zużycia danego dnia oraz miesiąca ?
Może zrobili byśmy jakiś poradnik dla ciemnych jak ja ;p

nie widzę nigdzie np teraz jak wygenerowac klucz ...... wchodze konto integracje i ........
pzygmunt
Been thanked: 59 times

API nie zwraca takich danych. Musisz pobrać historię lub przynajmniej dwa punkty z historii i na tej podstawie możesz policzyć to czego potrzebujesz.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
duszek

jak pobrać historie przez api opiszesz

wtedy w skrypcie później mógłbym z zapytania odjąć wartość jedną od drugiej i miał bym potrzebne informacje. Opiszesz to łopatologicznie .....

gdzie jest opcja Osobiste tokeny dostępowe kiedys ją widziałem a teraz ....
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

duszek wrote: Sun Sep 17, 2023 10:33 am jak pobrać historie przez api opiszesz

wtedy w skrypcie później mógłbym z zapytania odjąć wartość jedną od drugiej i miał bym potrzebne informacje. Opiszesz to łopatologicznie .....

gdzie jest opcja Osobiste tokeny dostępowe kiedys ją widziałem a teraz ....
w linku ktory sam podałeś jest podana instrukcja pobrania stanów licznika z clouda. Potem wybierasz dwa punkty czasowe, np. godz. 0:00 z dwóch kolejnych dni i odejmujesz wskazania = zużycie dzienne

Jeżeli chcesz to mieć z automatu w apce to musisz do tego napisać swój soft (nie widziałem nic takiego na forum)
YoMan

Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

duszek wrote: Sun Sep 17, 2023 9:20 pm Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
Nie pamiętam dokładnie. Tam są dwie części, podlinkowałeś drugą. Poszukaj jeszcze pierwszej.
Ja robiłem wg tego tutoriala jakiś rok temu i poszło bez większych problemów, do jednego Excela Ściągam dane z 6 roznych licznikow
YoMan
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

duszek wrote: Sun Sep 17, 2023 9:20 pm Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
Konto > Bezpieczeństwo > Osobiste tokeny dostępowe i przycisk Generuj nowy token
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Ogólna dyskusja”