Witam jak wygenerować link bezpośredni do licznika impulsów który ma określoną funkcję licznika energii
jaka wartość licznika jest to potrafię ale chciałbym wygenerować
ile kw w danym dniu zużyłem
ile kw w danym miesiącu zużyłem
Wiem że można to przez api ale nie potrafię może ktoś łopatologicznie wyjaśnić. Znalazłem taki taki artykuł https://wilde.pl/2021/02/14/mew-01-pobi ... xcel-cz-2/
do exela ...... ale nie widzę opcji wygenerowania tokenu ..... choć wołał bym nie generowac do pliku tylko pobierać dla mnie istotne dane
link bezpośredni
-
duszek
wiem że jest dokumentacja api ale ciemny jestem w tym
pokazał byś jak wygenerować takie zapytanie do api by podał mi wartość zużycia danego dnia oraz miesiąca ?
Może zrobili byśmy jakiś poradnik dla ciemnych jak ja ;p
nie widzę nigdzie np teraz jak wygenerowac klucz ...... wchodze konto integracje i ........
pokazał byś jak wygenerować takie zapytanie do api by podał mi wartość zużycia danego dnia oraz miesiąca ?
Może zrobili byśmy jakiś poradnik dla ciemnych jak ja ;p
nie widzę nigdzie np teraz jak wygenerowac klucz ...... wchodze konto integracje i ........
-
duszek
jak pobrać historie przez api opiszesz
wtedy w skrypcie później mógłbym z zapytania odjąć wartość jedną od drugiej i miał bym potrzebne informacje. Opiszesz to łopatologicznie .....
gdzie jest opcja Osobiste tokeny dostępowe kiedys ją widziałem a teraz ....
wtedy w skrypcie później mógłbym z zapytania odjąć wartość jedną od drugiej i miał bym potrzebne informacje. Opiszesz to łopatologicznie .....
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
w linku ktory sam podałeś jest podana instrukcja pobrania stanów licznika z clouda. Potem wybierasz dwa punkty czasowe, np. godz. 0:00 z dwóch kolejnych dni i odejmujesz wskazania = zużycie dzienneduszek wrote: Sun Sep 17, 2023 10:33 am jak pobrać historie przez api opiszesz
Jeżeli chcesz to mieć z automatu w apce to musisz do tego napisać swój soft (nie widziałem nic takiego na forum)
YoMan
-
duszek
Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie pamiętam dokładnie. Tam są dwie części, podlinkowałeś drugą. Poszukaj jeszcze pierwszej.duszek wrote: Sun Sep 17, 2023 9:20 pm Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
Ja robiłem wg tego tutoriala jakiś rok temu i poszło bez większych problemów, do jednego Excela Ściągam dane z 6 roznych licznikow
YoMan
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Konto > Bezpieczeństwo > Osobiste tokeny dostępowe i przycisk Generuj nowy tokenduszek wrote: Sun Sep 17, 2023 9:20 pm Tak jest instrukcja ale sam zerknij opcje tokenu nie widzę by była opcja wygenerowania jak na tym filmiki …..
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl