Błąd wersji protokołu
-
slavo_s2k
Tak, ale próbuję również na publicznej chmurze, tam widzę obecnie wersję 23.09.02, a zadziałało tylko na beta.cloudRobert Błaszczak wrote: Tue Sep 19, 2023 8:11 pm W pierwszym poście tego wątku piszesz też o własnej instancji w wersji 22.12. Należałoby ją zaktualizować, bo może tu jest problem.
Kilka minut przed tym jak wrzuciłem posta, czyli 20:30 - 20:35.Goral64 wrote: Tue Sep 19, 2023 8:29 pmOK. Dokładnie o której wygenerowałeś to firmware?slavo_s2k wrote: Tue Sep 19, 2023 7:44 pm Teraz zrobiłem próbę, wygenerował zostawiając wszystko domyślnie, wybierając tylko płytę SONOFF SV i tyle, niestety identyczny błąd,
nie rozumiem gdzie jest problem jak u innych działa,
i jeszcze to że na beta jest ok, jakby był źle wgrany to by nie działał nigdzie
-
local
Ale GUID softu a nie urządzenia
GUID jest widoczne po wygenerowaniu softu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
slavo_s2k
Już naprawiam błąd ;/
GUID: 40bbb807-a25c-251e-83ae-a6b8f9bc853b
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Wygenerowałem przed chwilką soft zdefiniowany przez GUID: 40bbb807-a25c-251e-83ae-a6b8f9bc853b
Soft (pewnie z racji nowej wersji GG) wygenerował się z nowym GUID, zainstalowany na Wemosie, wszystko śmiga.
Soft (pewnie z racji nowej wersji GG) wygenerował się z nowym GUID, zainstalowany na Wemosie, wszystko śmiga.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli prywatny serwer ma starszą wersję opgrowamowania, to jest duża szasna, że soft z GG nie będzie działać, bo w supla-device jest aktualnie domyślna wersja podciągnięta na 20, która weszła relatywnie niedawno (jeśli dobrze pamiętam, to z powiadomieniami).
Natomiast wersja 20 będzie działać ze wszysktimi publicznymi serwerami.
Wersja 21 (z termostatami) jest obecnie wspierana tylko na beta-cloud.
Jak obserwuję ten wątek, to podejrzewam, że @slavo_s2k może wcześniej wygenerował soft GG testowy z termostatami i to nie działało nigdzie poza beta-cloud. A potem generował soft bez termostatów i sprawdzał tylko na prywatnej instacji i tam też nie działało, bo wersja serwera jest trochę za stara
Natomiast wersja 20 będzie działać ze wszysktimi publicznymi serwerami.
Wersja 21 (z termostatami) jest obecnie wspierana tylko na beta-cloud.
Jak obserwuję ten wątek, to podejrzewam, że @slavo_s2k może wcześniej wygenerował soft GG testowy z termostatami i to nie działało nigdzie poza beta-cloud. A potem generował soft bez termostatów i sprawdzał tylko na prywatnej instacji i tam też nie działało, bo wersja serwera jest trochę za stara
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Hmmm, nie powinien dostać nowego GUID-a... jakaś opcja się nie odtworzyła albo cosik niechcący dodałeś albo jest gdzieś błąd w biulderze...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026