w warunku wykonania sceny wpisz :sherif14 wrote: Sat Sep 09, 2023 6:54 am Hej, proszę o pomoc. Jak zapisać warunek w scripts: działanie tylko pomiędzy godziną 7:15 a 1:15 dnia następnego?
{{ time() >= '07:15' or time() <= '01:15' }}
w warunku wykonania sceny wpisz :sherif14 wrote: Sat Sep 09, 2023 6:54 am Hej, proszę o pomoc. Jak zapisać warunek w scripts: działanie tylko pomiędzy godziną 7:15 a 1:15 dnia następnego?
krzbuj wrote: Wed Sep 20, 2023 7:43 pm Może prozaiczna prośba, ale szukając odpowiedzi postanowiłem poprosić.
Mam powiadomienie na Pushover załączenie włącznika {{state(16796).on}}, jaki skrypt na powiadomienie o wyłączeniu włącznika?
{{state(16796).off}} - nie działa
Code: Select all
{{not state(16796).on}}
Super, dziękiYoMan wrote: Wed Sep 20, 2023 8:29 pmkrzbuj wrote: Wed Sep 20, 2023 7:43 pm Może prozaiczna prośba, ale szukając odpowiedzi postanowiłem poprosić.
Mam powiadomienie na Pushover załączenie włącznika {{state(16796).on}}, jaki skrypt na powiadomienie o wyłączeniu włącznika?
{{state(16796).off}} - nie działaw skryptach po prawej stronie jest ikonka "?" - tam masz kilka podpowiedzi najprostszych warunków i odnośnik do wątku na forum z różnymi bardziej zaawansowanymi warunkamiCode: Select all
{{not state(16796).on}}
To odpowiedź do mojego pytania? Opisane tam rozwiązanie pobiera aktualne dane od momentu rozpoczęcia pobierania. Ja zapytałem jak w warunkach sceny, mogę porównać aktualną wartość czujnika z poprzednią wartością.
To musiałem Cię źle zrozumieć. Myślałem, że chcesz pobrać wartość czujnika w czasie w ogóle.mabakay wrote: Mon Oct 30, 2023 3:53 pmTo odpowiedź do mojego pytania? Opisane tam rozwiązanie pobiera aktualne dane od momentu rozpoczęcia pobierania. Ja zapytałem jak w warunkach sceny, mogę porównać aktualną wartość czujnika z poprzednią wartością.