Reakcje

mdi87

Czy tutaj w "Kryteria w oparciu o długość dnia" nie można wybrać godziny równej 5:00 , czy nie umie tego zrobić ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Tam się nie ustawia godziny tylko odniesienie do wschodu/zachodu. Każdego dnia czas będzie inny.
Konkretne godziny możesz ustawić wyżej.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
mdi87

Czy dla gosunda idzie ustawić reakcje/powiadomienie w oparciu o pobór energi elektrycznej? Chodzi o ustawienie dla suszarki do ubrań żeby po zakończonym cyklu wysłała powiadomienie, to realne ?
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

mdi87 wrote: Mon Nov 13, 2023 7:27 am Czy dla gosunda idzie ustawić reakcje/powiadomienie w oparciu o pobór energi elektrycznej? Chodzi o ustawienie dla suszarki do ubrań żeby po zakończonym cyklu wysłała powiadomienie, to realne ?
Wg mnie tak. Ale robisz to w liczniku energii. Ja mam podłączony tv pod gosunda i głośniki. Jak włączę tv włączają się głośniki jak wyłączę to wyłączają:-)
Dodatkowy screen z opcją powiadomienia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
winek1986

Cześć chciałbym aby światło włączało się po otwarciu bramy i wyłączało się jeśli brama będzie zamknięta , oczywiście od zachodu do wschodu słońca . Zrobiłem 2 sceny i 2 reakcje w kontaktronie bramy .Czy dobrze myślę?
winek1986

cdn.
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Jeśli ta scena tylko włącza/wyłącza jeden kanał, to wystarczy go wskazać od razu w reakcj - nie musisz definiować po to sceny. Poza tym jest w porządku :)
Kamil Ból

REAKCJE NA TEMPERATURE NIE ZAWSZE DZIAŁAJĄ. ZAUWAZYŁEM ŻĘ REAKCJE SPEŁNIAJĄC WARUNKI NIE ZAWSZE SIĘ WYKONUJĄ . Mam ustawioną reakcję z czujnika ds i gdy przechodzi przez określona wartość nic się nie dzieje. (svr.4)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Reakcja może nie wystąpić jeśli następuje w czasie mniejszym niż 100ms po sobie lub jeśli w ciągu 5 sekund było ich więcej niż 5.
W przeciwnym razie stawiam na to, że kanał wykonawczy był offline.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Kamil Ból

Kanał w przeciągu dnia jest cały czas online zresztą mam ustawione 4 reakcje na dwóch czujnikach 1 czujnik i dwie reakcje pilnują podłogówki drugi pilnuje kaloryferów ustawienia zrobiłem jak na screnach temperatury w pokojach niewachają się jakoś bardzo i szybko a reakcje naprawdę powinny zareagować z 8 razy a zaregowały z około 3 razy .Niewiem może źle wartości podaję w tym cloudzie za małe różnice tyle że to zmieniałem i nic to niedaje .Gdy zmieniam w cloudzie wartości sensora (Poprawke) np daje 2 i -2 to pierwsze 2 3 razy reakcja zadziała a potem zero reakcji trzeba odczekać około 3 min i dopiero znowu reakcje zaczynają reagować

Dodam że mam też czujnik ds na kanale wykonawczym i prześledzłem cały dzień minuta po minucie i cały czas czujnik rysował diagram.

Return to “Pomoc”