Ta lista teraz dużo czytelniejsza
Zaktualizowałem i wszystko działa ok, oled i przyciski, ale jak kolega wyżej pisał, na ciśnienie przycisku 10x od termostatu włącza tryb konfiguracyjny.
Tak wygląda mój zestaw testowy
Ta lista teraz dużo czytelniejsza
Ale tak ma byćkurus wrote: Fri Oct 06, 2023 6:01 pm ale jak kolega wyżej pisał, na ciśnienie przycisku 10x od termostatu włącza tryb konfiguracyjny.
Jest to dodane testowo i będzie usunięte.robertklepacki94 wrote: Fri Oct 06, 2023 5:58 pm Flaga SUPLA_EXCLUDE_LITTLEFS_CONFIG to też coś związanego z termo ?
Właśnie u mnie tryb konfiguracyjny włączają te przyciski dla których wybrałem akcje zwieksz temp, zmniejsz temp, wylacz/reczny/programkrycha88 wrote: Fri Oct 06, 2023 6:10 pmAle tak ma byćkurus wrote: Fri Oct 06, 2023 6:01 pm ale jak kolega wyżej pisał, na ciśnienie przycisku 10x od termostatu włącza tryb konfiguracyjny.uruchomienie trybu konfiguracyjnego z przycisku wyłączyłem tylko dla akcji które zmieniają wartość nastawy termostatu. Teraz każdy przycisk będzie wprowadzał urządzenie w tryb konfiguracyjny oprócz tych wyżej wymienionych.
"auto" jest używane np. w Home Assitant do trybu "grzewczo-chłodniczego" - często też klimatyzatory mają tryb auto, który grzeje lub chłodzi - zależnie od potrzeb.RomanG wrote: Fri Oct 06, 2023 7:59 pm W wersji 7.5.6. był pełny opis trybu pracy termostatu ("manual", "program") i dla mnie było to czytelniejsze. Często też spotykany jest tryb "AUTO" (zamiast "program"). Ale to kwestia przyzwyczajenia.
Jeśli proponujesz auto, to chętnie przyjmęRomanG wrote: Fri Oct 06, 2023 8:53 pm Dziękuję - przyjąłem. Wcześniej już myślałem nad "harmonogramem", ale w związku z użyciem tegoż dla innej funkcji zaproponowałem "auto". Pomyliłem się!
...ale chciałem dobrze.
![]()