Co dokładnie nie działa?
Pomoc przy podłączeniu
-
Pawel_1986
Nie ma sygnału diody nie mogę sparować urządzenia ani z supla ani z eWeLink. Mam wgrany soft supla.
Dodatkowo poprzez włącznik nie mogę włączyć światła pomimo że inne włączniki działają
Dodatkowo poprzez włącznik nie mogę włączyć światła pomimo że inne włączniki działają
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Po pierwsze te złączki WAGO 2273 są przystosowane tylko do przewodów typu "drut" a nie do "linki" z zaciśniętą tulejką!!!!
albo o zgrozo to jest "drut" z tulejką - też nieprawidłowe. Po drugie po co w Sonoff podłączyłeś 2 N-ki skoro masz złączkę 4x. Zasilanie źle widocznie podłączone, faza która przychodzi do puszki podłączyć pod Lin a przewód który idzie do lampy do Lout
-
Pawel_1986
Czy możesz mi to rozrysować jak prawidłowo powinno być podłączone? Z góry dziekidjalex wrote: Fri Oct 13, 2023 9:30 pm Po pierwsze te złączki WAGO 2273 są przystosowane tylko do przewodów typu "drut" a nie do "linki" z zaciśniętą tulejką!!!!![]()
albo o zgrozo to jest "drut" z tulejką - też nieprawidłowe. Po drugie po co w Sonoff podłączyłeś 2 N-ki skoro masz złączkę 4x. Zasilanie źle widocznie podłączone, faza która przychodzi do puszki podłączyć pod Lin a przewód który idzie do lampy do Lout
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Odłącz oba brązowe od Sonoffa które masz podłączone do L-in i L-out i próbnikiem sprawdź który to zasilanie - ten ma być podłączony do L-in, reszta jak podłączyłeś wg przytoczonego schematu jest dobrze. Oczywiście wszelkie prace prowadzić na wyłączonym zasilaniu, jedynie do sprawdzenia który brązowy kabel jest zasilaniem musisz na chwilę go włączyć.
-
Gitman
Z tego zdjęcia można wywnioskować że zero (niebieskie przewody) nie mają kontaktu w tym wago, sprawdź toPawel_1986 wrote: Fri Oct 13, 2023 7:48 pm Panowie potrzebuję pilnej pomocy
Podłączyłem zgodnie ze schematem i nie działa
Kto wie czemu?
-
Pawel_1986
Dzięki za pomocdjalex wrote: Sat Oct 14, 2023 8:49 am Odłącz oba brązowe od Sonoffa które masz podłączone do L-in i L-out i próbnikiem sprawdź który to zasilanie - ten ma być podłączony do L-in, reszta jak podłączyłeś wg przytoczonego schematu jest dobrze. Oczywiście wszelkie prace prowadzić na wyłączonym zasilaniu, jedynie do sprawdzenia który brązowy kabel jest zasilaniem musisz na chwilę go włączyć.
Już działa