v23.10.01-BETA1 - Wykresy temperatur po nowemu
-
Patryk
Pierwsze zdjęcie z "0", drugie bez "0".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Chodziło mi o to - co wcześniej zauważył @YoMan - , że obecnie po zaznaczeniu słupka nie jest wyświetlana data i godzina lecz numer słupka w/g wybranej agregacji i wybranego zakresu.mipolansk wrote: Thu Oct 19, 2023 6:32 amRomanG wrote: Thu Oct 19, 2023 5:59 am Każdy wykres podzielony jest na 10-cio minutowe słupki i przy zakresie 24 godzin jest ich 144, przy zakresie 7-miu dni jest ich 1008 itd.
Co by teraz tam się nie wyświetlało, to taka forma jest mało czytelna i lepiej, gdyby wrócić do poprzedniej wersji wyświetlania.
Edit; Muszę doprecyzować; wykresy z czujników w "dymku" - po zaznaczeniu konkretnej pozycji - podają także datę i godzinę, natomiast wykresy liczników podają tylko numer kolejnego słupka.
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
Jeśli chodzi o wykresy liczników to jakiś niezamierzony błąd się wkradł. Poprawię to.RomanG wrote: Thu Oct 19, 2023 7:02 am
Chodziło mi o to - co wcześniej zauważył @YoMan - , że obecnie po zaznaczeniu słupka nie jest wyświetlana data i godzina lecz numer słupka w/g wybranej agregacji i wybranego zakresu.
Edit; Muszę doprecyzować; wykresy z czujników w "dymku" - po zaznaczeniu konkretnej pozycji - podają także datę i godzinę, natomiast wykresy liczników podają tylko numer kolejnego słupka.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nazwa "agregacja" jest już od wielu miesięcy ustawiona w Cloud na to samo ustawienie:pablo5 wrote: Thu Oct 19, 2023 6:19 am Brawa i fajnie to wygląda jak na pierwszy rzut oka.
Ale moje wątpliwości budzi użycie słowa "agregacja"... ono jest mało jasne, dla wielu użytkowników może być takie: "ale o co chodzi??".
Może bardziej logicznie byłoby "jednostka czasu"...?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Odpowiedź na screenieYoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 8:48 pmNie wiem co będzie przy temp ujemnych ale teraz kazdy wykres od dołu zaczyna się od 0. IMHO lepiej było jak się skalował adekwatnie do wyświetlanych danychmipolansk wrote: Wed Oct 18, 2023 8:08 pm Zapraszamy do testowania nowej wersji v23.10.01-BETA1
Nowości:
- Nowe wykresy temperatur dla termometrów
- Te same nowe wykresy temperatur również dla termostatów
- W ogólnym widoku termostatu dodaliśmy aktualną wartość wilgotności
Poprawki:
- Ikona okna dachowego poprawnie pokazuje stan
Nowe wykresy są w wersji BETA. Chcielibyśmy poznać Waszą opinię jak wam się ich używa i co by wam się jeszcze przydało. Największą dyskusją po naszej stronie były dostępne zakresy, także sprawdźcie je i podzielcie się swoimi uwagami. W kwestii tego co jeszcze planujemy dodać do wykresów:
- Zakres niestandardowy - będzie pozwalał wybrać zakres dat, z jakich chcemy zobaczyć dane
- Porównywanie okresów
Link do aplikacji: https://drive.google.com/file/d/1MX_rYy ... sp=sharing
EDIT: ok, wygląda na to że tylko pierwszy raz, potem pamięta skalę
EDIT2: każda zmiana zakresu jednak resetuje do ustawienia domyślnej skali
Natomiast mam uwagę jeśli rozskaluje wykres jak na screenie ze obcinam sobie połowę o wyjście z kanału do menu i powrót nie powoduje przeskalowania tak aby cały wykres był widonczy. Sprawdzałem i stara apka przeskalowywala tak że był widoczny cały wykres. Dopiero zmiana wyświetlania lub agregacji dostosowuje wykres do ekranu
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
klew
Tak, to jest celowe. W starych wykresach, zawsze ustawiał się maksymalny zoom out. Nie dało się wejść w wykres, ustwaić jakiegoś zooma, wyjść na chwilę gdzie indziej i wrócićmyxhir wrote: Thu Oct 19, 2023 8:22 am Natomiast mam uwagę jeśli rozskaluje wykres jak na screenie ze obcinam sobie połowę o wyjście z kanału do menu i powrót nie powoduje przeskalowania tak aby cały wykres był widonczy. Sprawdzałem i stara apka przeskalowywala tak że był widoczny cały wykres. Dopiero zmiana wyświetlania lub agregacji dostosowuje wykres do ekranu
-
kurus
Jak że, mam iOS to muszę czekać
na nowa wersje, zapytam czy temp w aplikacji odświerzaja się jak wcześniej co 10min i czy to w ogóle zależy od aplikacji czy serwera bardziej?
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Czyli cytując klasykaklew wrote: Thu Oct 19, 2023 8:36 amTak, to jest celowe. W starych wykresach, zawsze ustawiał się maksymalny zoom out. Nie dało się wejść w wykres, ustwaić jakiegoś zooma, wyjść na chwilę gdzie indziej i wrócićmyxhir wrote: Thu Oct 19, 2023 8:22 am Natomiast mam uwagę jeśli rozskaluje wykres jak na screenie ze obcinam sobie połowę o wyjście z kanału do menu i powrót nie powoduje przeskalowania tak aby cały wykres był widonczy. Sprawdzałem i stara apka przeskalowywala tak że był widoczny cały wykres. Dopiero zmiana wyświetlania lub agregacji dostosowuje wykres do ekranu.
Code: Select all
it's not a bug it's a feature Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
klew
Temperatury odświeżają się tak szybko jak urządzenie podaje.kurus wrote: Thu Oct 19, 2023 8:43 am Jak że, mam iOS to muszę czekaćna nowa wersje, zapytam czy temp w aplikacji odświerzaja się jak wcześniej co 10min i czy to w ogóle zależy od aplikacji czy serwera bardziej?
Natomiast wykresy w Supli są zapisywane co 10 min i to się raczej nie zmieni i nie zależy to od aplikacji.