Brak integracji z Google Home
-
Jasmar
Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Przekaźnik tak ale temperatur to chyba GH nie ma z supli. Wchodzisz w GH -> ustawienia-> usługi-> obsługiwane przez Google ->Add new ->SuplaJasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 5:10 pm Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
Logujesz się i jest
YoMan
-
Jasmar
Czyli , przekaźniki , rolety będą widoczne ,bo tak mam u siebie , ale czujniki już nie ? Przy zakładce "integracja" dla przekaźników i rolet mam opcję wyboru alexa lub GH ale już przy temperaturach tylko alexa.YoMan wrote: Mon Oct 23, 2023 5:58 pmPrzekaźnik tak ale temperatur to chyba GH nie ma z supli. Wchodzisz w GH -> ustawienia-> usługi-> obsługiwane przez Google ->Add new ->SuplaJasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 5:10 pm Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
Logujesz się i jest
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Na to wychodzi ... ale GH to jest inny świat ... czasem coś działa .... następnego dnia nie ... i potem znowu działa ....Jasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 7:48 pmCzyli , przekaźniki , rolety będą widoczne ,bo tak mam u siebie , ale czujniki już nie ? Przy zakładce "integracja" dla przekaźników i rolet mam opcję wyboru alexa lub GH ale już przy temperaturach tylko alexa.YoMan wrote: Mon Oct 23, 2023 5:58 pmPrzekaźnik tak ale temperatur to chyba GH nie ma z supli. Wchodzisz w GH -> ustawienia-> usługi-> obsługiwane przez Google ->Add new ->SuplaJasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 5:10 pm Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
Logujesz się i jest
W każdym razie u mnie czujników nie widzi. Używam GH tylko do poleceń głosowych, które działają różnie
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Supla aktualnie nie udostępnia danych z termometrów do GH. Z tego co pamiętam, to tam jakieś trudności były w związku z koniecznością ciągłego wysyłania pomiarów do GH.
Myślę, że do tego tematu wkrótce ponownie usiądziemy i przemyślimy, bo zależy nam na integracji termostatów. Także jest szansa, że coś w tej kwestii się zmieni (ale nic nie obiecuję, bo nie wiem dokładnie jakie były wcześniej dokładne przyczyny, że termometry nie były dodane do GH).
Myślę, że do tego tematu wkrótce ponownie usiądziemy i przemyślimy, bo zależy nam na integracji termostatów. Także jest szansa, że coś w tej kwestii się zmieni (ale nic nie obiecuję, bo nie wiem dokładnie jakie były wcześniej dokładne przyczyny, że termometry nie były dodane do GH).
Najlepsze suple dla Twojego domu