Brak integracji z Google Home

Jasmar

Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Jasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 5:10 pm Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
Przekaźnik tak ale temperatur to chyba GH nie ma z supli. Wchodzisz w GH -> ustawienia-> usługi-> obsługiwane przez Google ->Add new ->Supla
Logujesz się i jest
YoMan

YoMan wrote: Mon Oct 23, 2023 5:58 pm
Jasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 5:10 pm Witam , mam problem z integracją wemos d1 mini z google home. W ustawieniach integracji występuje tylko Alexa. Wygenerowałem wsad do wemos d1 mini . Odczytuje 4 czujniki DS18b20 i jeden przekaźnik. Czy można gdzieś wałczyć w ustawieniach integrację z google home ?
Przekaźnik tak ale temperatur to chyba GH nie ma z supli. Wchodzisz w GH -> ustawienia-> usługi-> obsługiwane przez Google ->Add new ->Supla
Logujesz się i jest
Czyli , przekaźniki , rolety będą widoczne ,bo tak mam u siebie , ale czujniki już nie ? Przy zakładce "integracja" dla przekaźników i rolet mam opcję wyboru alexa lub GH ale już przy temperaturach tylko alexa.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Jasmar wrote: Mon Oct 23, 2023 7:48 pm
YoMan wrote: Mon Oct 23, 2023 5:58 pm
Logujesz się i jest
Czyli , przekaźniki , rolety będą widoczne ,bo tak mam u siebie , ale czujniki już nie ? Przy zakładce "integracja" dla przekaźników i rolet mam opcję wyboru alexa lub GH ale już przy temperaturach tylko alexa.
Na to wychodzi ... ale GH to jest inny świat ... czasem coś działa .... następnego dnia nie ... i potem znowu działa ....
W każdym razie u mnie czujników nie widzi. Używam GH tylko do poleceń głosowych, które działają różnie :)
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Supla aktualnie nie udostępnia danych z termometrów do GH. Z tego co pamiętam, to tam jakieś trudności były w związku z koniecznością ciągłego wysyłania pomiarów do GH.
Myślę, że do tego tematu wkrótce ponownie usiądziemy i przemyślimy, bo zależy nam na integracji termostatów. Także jest szansa, że coś w tej kwestii się zmieni (ale nic nie obiecuję, bo nie wiem dokładnie jakie były wcześniej dokładne przyczyny, że termometry nie były dodane do GH).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”