Obudowy do DIY

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
barzdotas
Posty: 2
Rejestracja: sob gru 30, 2017 4:50 pm

sob gru 30, 2017 5:47 pm

Witam,

Czy temat obudowy podtynkowych nie jest aktualny dlia forumowiczów? Takiego tematu poruszonego tu nie widziałem.
Ja chciałbym, aby to było wykończone estetycznie, i szukam do tego obudów, w które mógłbym umieścić te projekty.
Nie widzę takich obudów dostępnych w sklepach instalacyjnych, być może ktoś posiada takie informacje i może tu udzielić?
Chyba ani Zamel (np. ROW-01) ani inny producent te obudowy do instalacji podtynkowej nie produkuje.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob gru 30, 2017 5:56 pm

Każdy producent wielkości Zamela produkuje własne obudowy.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

sob gru 30, 2017 11:09 pm

a i owszem produkują jak by sie każdy producent zastanawiał jak sprzęt musi zaprojektować żeby go do obudowy upchnąć to niewiele by z tego było
barzdotas
Posty: 2
Rejestracja: sob gru 30, 2017 4:50 pm

ndz gru 31, 2017 3:28 pm

Owszem, obudowa produkuje się pod wyrób.
Ale tu mamy ograniczenia - srednica puszki i grubość wyrobu. Dlatego dużego luzu tu nie mamy i dostosuję się do puszek, jakie są w sprzedaży. Ale dotychczas nikt z producentów obudów nie oferuje takie dopuszkowe obudowy. Te prostokątne nie nadają się, nie wykorzystują przestrzeni i mają zbyt mało miejsca.
Być może któryś z tych producentów udostępnia wyprodukowane puszki bez oznakowania?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz gru 31, 2017 4:30 pm

Do prototypów mamy jeszcze drukarki 3D...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
kospan
Posty: 22
Rejestracja: sob lut 13, 2016 1:11 pm

wt sty 09, 2018 12:10 pm

Właśnie jestem w trakcie tworzenia obudowy do druku 3D czekam tylko aż ktoś z kolegów zwymiaruje mi Zamel ROW-01 :) temat znajduje się tu : viewtopic.php?f=6&t=2941 Dzieki za pomoc ! :)
dawkor
Posty: 128
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

wt sty 09, 2018 7:13 pm

Jak by co mam drukarke :)
ODPOWIEDZ