Obudowy do DIY

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
barzdotas

Witam,

Czy temat obudowy podtynkowych nie jest aktualny dlia forumowiczów? Takiego tematu poruszonego tu nie widziałem.
Ja chciałbym, aby to było wykończone estetycznie, i szukam do tego obudów, w które mógłbym umieścić te projekty.
Nie widzę takich obudów dostępnych w sklepach instalacyjnych, być może ktoś posiada takie informacje i może tu udzielić?
Chyba ani Zamel (np. ROW-01) ani inny producent te obudowy do instalacji podtynkowej nie produkuje.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Każdy producent wielkości Zamela produkuje własne obudowy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
maffiu

a i owszem produkują jak by sie każdy producent zastanawiał jak sprzęt musi zaprojektować żeby go do obudowy upchnąć to niewiele by z tego było
barzdotas

Owszem, obudowa produkuje się pod wyrób.
Ale tu mamy ograniczenia - srednica puszki i grubość wyrobu. Dlatego dużego luzu tu nie mamy i dostosuję się do puszek, jakie są w sprzedaży. Ale dotychczas nikt z producentów obudów nie oferuje takie dopuszkowe obudowy. Te prostokątne nie nadają się, nie wykorzystują przestrzeni i mają zbyt mało miejsca.
Być może któryś z tych producentów udostępnia wyprodukowane puszki bez oznakowania?
slawek

Do prototypów mamy jeszcze drukarki 3D...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
kospan

Właśnie jestem w trakcie tworzenia obudowy do druku 3D czekam tylko aż ktoś z kolegów zwymiaruje mi Zamel ROW-01 :) temat znajduje się tu : viewtopic.php?f=6&t=2941 Dzieki za pomoc ! :)
dawkor

Jak by co mam drukarke :)

Return to “Pomysły i koncepcje”