Dla przycisku zmiany trybu, po pierwszym naciśnięciu zmienia też program na manual i na odwrót.
Mam ustawioną akcję ,,Przytrzymaj wyłącz || Ręczny/Program"
EDIT
Przy akcji ,,Wyłącz/Ręczny/Program" działa wszystko bardzo dobrze:)
Wsparcie dla Termostatu
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
A co do tego postu
viewtopic.php?p=164474#p164474
Teraz dopiero zrozumiałem jak to działa, teraz poprostu dla nowej instalacji trzeba te temperatury ustawić samemu i GG samo zaciągnie na urządzenie te ustawiania, dobrze to rozumiem ?
Teraz dopiero zrozumiałem jak to działa, teraz poprostu dla nowej instalacji trzeba te temperatury ustawić samemu i GG samo zaciągnie na urządzenie te ustawiania, dobrze to rozumiem ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Za każdym razem wgrywam na nowo, bo inaczej nie wchodzi. Zawsze wyskakuje informacja; że mam to zrobić dwuetapowo i jak bym nie robił, to nie wchodzi. Instaluję po kabelku programem, albo prosto z przeglądarki. Żeby nie usuwać z serwera wczytuję konfigurację bez generowania GUID & AUTHKEY.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 30, 2023 5:54 pmTeż tak mamRomanG wrote: Mon Oct 30, 2023 5:44 pm
Zwiekszanie i zmniejszanie temperatury tak działa, ale zmiana trybu następuje po pierwszym naciśnięciu (ale rozjaśnia).Ale przy przytrzymaniu przycisku nic nic się nie resetuje. Aktualizujesz GG czy za każdym razem wgrywasz na nowo ?
Sprawdź, czy przytrzymanie przycisku zmiany trybu powyżej ok. 5 sek. nie powoduje resetu.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Właśnie nie wiem dlaczego. Możliwe, że albo czegoś ja nie ustawiam albo coś jest źle po stronie clouda. Wg mnie powinny przy pierwszej rejestracji powinny podpowiadać się jakieś domyślne wartośći.,robertklepacki94 wrote: Mon Oct 30, 2023 6:10 pm A co do tego postu
https://gui-generic-builder.supla.io/
Ja zrobiłem aktualizację i niestety na moim esp32x 4relay wszystko padło
Nie wiem mam usunąć z clouda i zarejestrować ponownie, czy coś zmienialiście w ustawieniach urządzenia?
Edit; Mam 2 termostaty na tym urządzeniu, może tu problem?
Nie wiem mam usunąć z clouda i zarejestrować ponownie, czy coś zmienialiście w ustawieniach urządzenia?
-
krycha88
Zobacz teraz czy ta akcja działa poprawnie.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 30, 2023 6:07 pm Dla przycisku zmiany trybu, po pierwszym naciśnięciu zmienia też program na manual i na odwrót.
Mam ustawioną akcję ,,Przytrzymaj wyłącz || Ręczny/Program"
EDIT
Przy akcji ,,Wyłącz/Ręczny/Program" działa wszystko bardzo dobrze:)
Przy okazji spróbowałem dorobić aby przyciski przypisane do pierwszego termostatu zmieniały wartości dla aktualnie wyświetlanego termostatu na oled. Zobaczcie czy to jakoś działa
-
krycha88
musisz pokazać co się wyświetla na UART, bo z opisu ciężko coś wywnioskować gdzie może być problem. Dzisiaj sporo się dzieje więc testuj na urządzeniu które możesz i zawsze skonfigurować na nowo.lukasz06 wrote: Mon Oct 30, 2023 6:59 pm Ja zrobiłem aktualizację i niestety na moim esp32x 4relay wszystko padło
Czy działa aktualizacja automatyczna. Po sprawdzeniu aktualizacji mam komunikat "Wykonaj aktualizację 2 etapową.
Czy tu; "Aktualizacja OTA URL" wpisuję link z "Uploader dwuetapowyUploader dwuetapowy (bin.gz)"?
Bo wywala mi błąd. Czy dobrze to robię?
Czy tu; "Aktualizacja OTA URL" wpisuję link z "Uploader dwuetapowyUploader dwuetapowy (bin.gz)"?
-
krycha88
A na jakie urządzenie to wygrywasz? Musisz soft wygenerować dla pamięci większej niż 1MB.RomanG wrote: Mon Oct 30, 2023 7:25 pm Czy działa aktualizacja automatyczna. Po sprawdzeniu aktualizacji mam komunikat "Wykonaj aktualizację 2 etapową.
wemos d1 - 4MBkrycha88 wrote: Mon Oct 30, 2023 7:29 pmA na jakie urządzenie to wygrywasz? Musisz soft wygenerować dla pamięci większej niż 1MB.RomanG wrote: Mon Oct 30, 2023 7:25 pm Czy działa aktualizacja automatyczna. Po sprawdzeniu aktualizacji mam komunikat "Wykonaj aktualizację 2 etapową.