Sterownik rolet - nie otwiera rolety do końca

Dominik

Dziękuję za szybką odpowiedz. A czy istnieje możliwość że w kolejnym wydaniu biblioteki ta poprawka będzie dodana ? Czy jest przy tym dużo pracy i będzie to dodane w późniejszym terminie ? Tak czy inaczej będę cierpliwie czekał. :D
kurus

klew wrote: Fri Aug 04, 2023 12:52 pm
Dominik wrote: Fri Aug 04, 2023 12:33 pm Witam. Chciał bym się dowiedzieć czy została dodana poprawka do biblioteki ? Obserwuję stale zmiany w wersjach biblioteki ale nie widzę tej poprawki.
Niestety zapomniałem o tym temacie i nie poprawiałem tego jeszcze.
Wczoraj ustawiłem sobie scenę z zamknięciem rolet na 75%, przy tej wartości zatrzymują się u mnie nad paratetem/kostką, takie moje rozwiązanie przeciw przymarzaniu, problem taki ze poźniej rano jak otworze klikając klikając otwórz czy to jedna czy to całą grupę to nie otwieraja się w pełni, brakuje z 2, 3 lamelki do otwarcia pełnego w aplikacji pokazuje procent zamknięcia na 0%, to jest chyba ten same problem co w temacie i dzieje się to tylko na urządzeniach DIY z softem gui, lukfud, na zamelach nie ma tego problemu.
cg666

Witam
Mam ten sam problem co poprzednik czy został on już rozwiązany
Roleta po próbie otwarcia nie otwiera się do końca lecz w moim przypadku próba otwarcia z przycisku nie daje też rezultatu mam zamontowanych 9 sterowników i na kilku jest ten problem na innych jest ok dodam że wszystkie zostały zakupione w tym samym czasie
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

cg666 wrote: Thu Nov 02, 2023 6:03 am Witam
Mam ten sam problem co poprzednik czy został on już rozwiązany
Roleta po próbie otwarcia nie otwiera się do końca lecz w moim przypadku próba otwarcia z przycisku nie daje też rezultatu mam zamontowanych 9 sterowników i na kilku jest ten problem na innych jest ok dodam że wszystkie zostały zakupione w tym samym czasie
Pozdrawiam
Rozumiem, że piszesz o sterownikach Zamel SRW? Sprawdź, czy masz na wszystkich sterownikach najnowszy (i ten sam) soft.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kurus

Na zamelach jest wszystko Ok, opisywany problem z tego tematu dotyczy urządzeń z biblioteka supla-device, klew pisał o poprawce, której jeszcze nie ma.
cg666

SRW-01

Wersja Oprogramowania 2.8.53
cg666

Dodam jeszcze do tematu zauważyłem że silnik rolety gubi pozycję krańcowe

Pozdrawiam
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

cg666 wrote: Thu Nov 02, 2023 7:36 am Dodam jeszcze do tematu zauważyłem że silnik rolety gubi pozycję krańcowe

Pozdrawiam
Co przez to rozumiesz?
Ogólnie SRW tylko załączają zasilanie do ruchu w danym kierunku. Można je podłączać tylko do silników z krańcówkami (albo w ogólności: do silników, które się same zatrzymają i nie zepsują, gdy dojdą do krańcowej pozycji i nadal będą dostawać zasilanie do ruchu w danym kierunku).

Jaki masz model silników?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
cg666

Witam
Napęd inel N-10e
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

cg666 wrote: Wed Nov 08, 2023 10:17 am Witam
Napęd inel N-10e
Dzięki. Odpisz jeszcze proszę na pozostałe pytania i opisz dokładnie zachowanie rolet. Możesz też dołączyć filmik. Napisz też jak masz skonfigurowane czasy ruchu rolety w Cloud.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”