Czy aktualna wersja firmware dla mSLW-01 to 23.10.01? Bo mam wrażenie jakby moduł chciał się update'ować, ale nie może. Po wymuszeniu aktualizacji dostaję statusy: unknown device i update in progress, a dioda przy restarcie miga jak przy aktualizacji.
Ustawiłem, że IN steruje tylko W. Następnie ustawiłem AT 2x na przełącz kolor zielony 50%. Przy 2x kliknięciu przycisku poza ustawionym kolorem włącza/wyłącza jednocześnie W.
mSLW-01 oraz mSLW-02 - testy
-
kurus
@klew ostatnio pisałem że, mój mslw02 ma zasięg 100% No i ma ale zasięg dziwnie skacze tak zauważyłem dziś, zobacz jakie są skoki.
https://drive.google.com/file/d/16CmiSC ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/16CmiSC ... p=drivesdk
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Mam dokładnie taki sam objaw.Lucas wrote: Thu Nov 09, 2023 11:57 pm Czy aktualna wersja firmware dla mSLW-01 to 23.10.01? Bo mam wrażenie jakby moduł chciał się update'ować, ale nie może. Po wymuszeniu aktualizacji dostaję statusy: unknown device i update in progress, a dioda przy restarcie miga jak przy aktualizacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
NIe ma dostępnej aktualizacji. Na updates.supla.org można sobie sprawdzić.Lucas wrote: Thu Nov 09, 2023 11:57 pm Czy aktualna wersja firmware dla mSLW-01 to 23.10.01? Bo mam wrażenie jakby moduł chciał się update'ować, ale nie może. Po wymuszeniu aktualizacji dostaję statusy: unknown device i update in progress, a dioda przy restarcie miga jak przy aktualizacji.
Nowy proces update'u trwa trochę dłużej zanim urządzenie dostnie info o tym, czy jest aktualizacja, czy jej nie ma, więc i dioda miga nieco dłużej niż na starszych modułach. Na nowych modułach update trwa około minuty (gdyby był
Urządzenie jest nieznane, bo nie ma go jeszcze na serwerze update'ów. Jak udostępnimy aktualizację, to będzie
Dzięki, sprawdzę.Lucas wrote: Thu Nov 09, 2023 11:57 pm Ustawiłem, że IN steruje tylko W. Następnie ustawiłem AT 2x na przełącz kolor zielony 50%. Przy 2x kliknięciu przycisku poza ustawionym kolorem włącza/wyłącza jednocześnie W.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robgold
Ciekawostka, mój moduł kompletnie nie zapamiętywał stanu w jakim zostało mu odcięte zasilanie. Zawsze załączał się w pozycji OFF. Było to dla mnie szalenie istotne bo kinkiet ma wyłączane 230V a nie 12V.
Dopiero wysterowanie go (załączenie akurat w moim przypadku koloru czerwonego) z Supla cloud (strony www) sprawiło, że zaczął pamiętać stan. Tak jak by jakaś zmienna musiała zostać zainicjowana i zrobiła to dopiero "chmura".
Czy to normlany objaw ?
Czy jest możliwość w aplikacji dodania opcji predefiniowanych podstawowych kolorów ? Trochę ciężko na tym kółku włączyć tylko LEDy czerwone, zielone lub niebieskie tak aby nie mieszał się inny kolor.
Na chwilę obecną obszedłem problem wysyłając ze strony dany kolor i zapisując w przyciskach w aplikacji ale to taka proteza.
Dopiero wysterowanie go (załączenie akurat w moim przypadku koloru czerwonego) z Supla cloud (strony www) sprawiło, że zaczął pamiętać stan. Tak jak by jakaś zmienna musiała zostać zainicjowana i zrobiła to dopiero "chmura".
Czy to normlany objaw ?
Czy jest możliwość w aplikacji dodania opcji predefiniowanych podstawowych kolorów ? Trochę ciężko na tym kółku włączyć tylko LEDy czerwone, zielone lub niebieskie tak aby nie mieszał się inny kolor.
Na chwilę obecną obszedłem problem wysyłając ze strony dany kolor i zapisując w przyciskach w aplikacji ale to taka proteza.
-
kurus
Na iOS widzę wjechała poprawka dla grupowego sterowania sciemniaczem, teraz jest Ok 
-
mdraht
Do mnie mSLW-02 również dotarł i jestem po testach.
Wielkość faktycznie zbliżona do Sonoff'a mini R2 (mSLW-02 jest cieńszy). Wnętrze też obejrzałem i... topiącej się naklejki w ogóle nie było
Podłączenie można stwierdzić intuicyjne. Moduł bez problemu udało się dodać przez aplikację. Wszystkie 4 kanały działają
Jeśli chodzi o temperaturę w czasie pracy to nie mogę powiedzieć żeby byłą wysoka.
Odnośnie uwag, to tak jak poprzednicy pisali:
- wyświetla błąd przy multiclick'u, że wartość nie może być mniejsza niż 0,3, ale tylko po kliknięciu Save. Jeśli wybierzemy Save & Restart - komunikat o błędnej wartości się nie pojawia
- skokowa zmiana jasności przy zmianie manualnej w aplikacji (kółko i suwak). Jest to szczególnie widoczne dla niższych wartości, kiedy ledy słabo świecą. Jeśli zmianę wykonujemy przez cloud, z harmonogramów lub przyciskiem - następuje ona płynnie.
- łącząc wszystkie kanały w grupę widać różnicę w czasie reakcji poszczególnych kanałów. Ma to miejsce zarówno przy włączaniu/wyłączaniu jak i przy zmianie jasności. Nie jest to szczególnie przeszkadzające, ale widoczne.
Poza tym urządzenie działa dobrze i jak na razie nie sprawia problemów.
Jest jeszcze jedna kwestia, ale nie wiem czy dotyczy tylko mSLW-02, czy wszystkich urządzeń. Chodzi o harmonogramy - ustawiłem sobie zmianę jasności w zależności od powiedzmy pory dnia. W ramach jednego harmonogramu jasność miała się zmieniać dla przykładu:
17:00-21:00 - 50%
21:00-05:00 - 10%
05:00-09:00 - 50%
- czy to normalne, że jeśli sterownik jest niedostępny (odłączone zasilanie) np. do godziny 18, to po jego włączeniu harmonogram nie zostanie w ogóle wykonany?
Wielkość faktycznie zbliżona do Sonoff'a mini R2 (mSLW-02 jest cieńszy). Wnętrze też obejrzałem i... topiącej się naklejki w ogóle nie było
Podłączenie można stwierdzić intuicyjne. Moduł bez problemu udało się dodać przez aplikację. Wszystkie 4 kanały działają
Odnośnie uwag, to tak jak poprzednicy pisali:
- wyświetla błąd przy multiclick'u, że wartość nie może być mniejsza niż 0,3, ale tylko po kliknięciu Save. Jeśli wybierzemy Save & Restart - komunikat o błędnej wartości się nie pojawia
- skokowa zmiana jasności przy zmianie manualnej w aplikacji (kółko i suwak). Jest to szczególnie widoczne dla niższych wartości, kiedy ledy słabo świecą. Jeśli zmianę wykonujemy przez cloud, z harmonogramów lub przyciskiem - następuje ona płynnie.
- łącząc wszystkie kanały w grupę widać różnicę w czasie reakcji poszczególnych kanałów. Ma to miejsce zarówno przy włączaniu/wyłączaniu jak i przy zmianie jasności. Nie jest to szczególnie przeszkadzające, ale widoczne.
Poza tym urządzenie działa dobrze i jak na razie nie sprawia problemów.
Jest jeszcze jedna kwestia, ale nie wiem czy dotyczy tylko mSLW-02, czy wszystkich urządzeń. Chodzi o harmonogramy - ustawiłem sobie zmianę jasności w zależności od powiedzmy pory dnia. W ramach jednego harmonogramu jasność miała się zmieniać dla przykładu:
17:00-21:00 - 50%
21:00-05:00 - 10%
05:00-09:00 - 50%
- czy to normalne, że jeśli sterownik jest niedostępny (odłączone zasilanie) np. do godziny 18, to po jego włączeniu harmonogram nie zostanie w ogóle wykonany?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Dokładnie tak to działa. Nie ma pamięci niewykonanych harmonogramów. Jeżeli jest offline to zdarzenie "przepada". Dotyczy to "całej" SUPLImdraht wrote: Sun Nov 12, 2023 2:20 pm - czy to normalne, że jeśli sterownik jest niedostępny (odłączone zasilanie) np. do godziny 18, to po jego włączeniu harmonogram nie zostanie w ogóle wykonany?
YoMan