Wsparcie dla Termostatu

lukasz06
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

Kropka zasłania podpis ekranu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

lukasz06 wrote: Thu Nov 09, 2023 11:08 pm Moim zdaniem za przewijanie ekranu powinien być odpiwiedzialny jeden przycisk lub ten gdzie jest zdefiniowany termostat. Teraz chcąc zmienić temp o np 0,5 stopnia, 5 razy zmienia mi ekran, że można się pogubić. To samo z P/M.
Musisz to zmienić bo nawet sprawdzić porządnienie idzie
Ustawienie czasu przytrzymania na dłuższy powinno rozwiązać problem.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Gitman

Czy jest możliwość aby osiągnąć to co tu opisałem :cry:
viewtopic.php?p=165546#p165546
lukasz06

krycha88 wrote: Fri Nov 10, 2023 5:23 am
lukasz06 wrote: Thu Nov 09, 2023 11:08 pm Moim zdaniem za przewijanie ekranu powinien być odpiwiedzialny jeden przycisk lub ten gdzie jest zdefiniowany termostat. Teraz chcąc zmienić temp o np 0,5 stopnia, 5 razy zmienia mi ekran, że można się pogubić. To samo z P/M.
Musisz to zmienić bo nawet sprawdzić porządnienie idzie
Ustawienie czasu przytrzymania na dłuższy powinno rozwiązać problem.
Niestety przyciski z pierwszego ekranu nie reagują na drugi. Mając włączony drugi ekran zmieniają się na pierwszym 😪
krycha88

lukasz06 wrote: Fri Nov 10, 2023 8:02 am Niestety przyciski z pierwszego ekranu nie reagują na drugi. Mając włączony drugi ekran zmieniają się na pierwszym 😪
Dzięki za czujność :) Wrzuciłem poprawki do problemów o których napisałeś.
lukasz06

krycha88 wrote: Fri Nov 10, 2023 8:32 am
lukasz06 wrote: Fri Nov 10, 2023 8:02 am Niestety przyciski z pierwszego ekranu nie reagują na drugi. Mając włączony drugi ekran zmieniają się na pierwszym 😪
Dzięki za czujność :) Wrzuciłem poprawki do problemów o których napisałeś.
Spoko ;)
Graficznie dobrze, ale reszta bez zmian, czyli przyciski reagują tylko na pierwszy ekran, zbyt dużo tego przewijania przy zmianie temperatury.
Przy przytrzymaniu zwiększ temp i załączeniu zmniejsz, temp wariuje
Za to jeden ekran wyświetla 2 temperatury - cacyk ;)
krycha88

lukasz06 wrote: Fri Nov 10, 2023 9:46 am Graficznie dobrze, ale reszta bez zmian, czyli przyciski reagują tylko na pierwszy ekran, zbyt dużo tego przewijania przy zmianie temperatury.
Przy przytrzymaniu zwiększ temp i załączeniu zmniejsz, temp wariuje
Za to jeden ekran wyświetla 2 temperatury - cacyk ;)
Nie powinno być żadnego przewijania przy zmianie temperatury ;) Jak masz ustawione multiclick oraz hold? ja testuję na muliclick na 0,25 oraz hold 0,4.
kurus

krycha88 wrote:
Krycha ogromna prośba możesz zerknąć co jest nie tak jak dla esp32s2 wemos s2 w konfiguracji dla i2c ustawi się oled to przestają działać czujniki sht30 i bme280? Na pewno nie powoduje tego sam oled bo nawet z odpiętym nie działają, w konfiguracji wystarcz dać oled na wyłączony i jak ręką odjął wracają pomiary z czujników. Męczyłem to dziś z 2h, to jest temat w wczoraj z poprzedniej strony, jak potrzeba mogę ci tego wemosa podesłać na testy. Na wemosie esp8266 wszystko działa poprawnie z tą samą konfiguracją z oledem, ale szkoda męczyć to esp termostatem..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88

kurus wrote: Fri Nov 10, 2023 1:13 pm
krycha88 wrote:
Krycha ogromna prośba możesz zerknąć co jest nie tak jak dla esp32s2 wemos s2 w konfiguracji dla i2c ustawi się oled to przestają działać czujniki sht30 i bme280? Na pewno nie powoduje tego sam oled bo nawet z odpiętym nie działają, w konfiguracji wystarcz dać oled na wyłączony i jak ręką odjął wracają pomiary z czujników. Męczyłem to dziś z 2h, to jest temat w wczoraj z poprzedniej strony, jak potrzeba mogę ci tego wemosa podesłać na testy. Na wemosie esp8266 wszystko działa poprawnie z tą samą konfiguracją z oledem, ale szkoda męczyć to esp termostatem..
Spróbuj do kompilacji dodać hdc1080 i go uruchom w GUI. Nie musisz go posiadać. Czy wtedy będzie różnica?
lukasz06

Nie powinno być żadnego przewijania przy zmianie temperatury ;) Jak masz ustawione multiclick oraz hold? ja testuję na muliclick na 0,25 oraz hold 0,4.
[/quote]

Ustawiłem po Twojemu i jest chyba lepiej. Miałem mniejsze czasy multiclick i hold. Sterowało mi się lepiej temperaturą i przekaźnikami, bo praktycznie od razu się załączał, a teraz trzeba jednak najpierw przytrzymać, potem jeszcze raz nacisnąć przycisk. Dlatego pewnie mi się ekran przewijał, co mnie denerwowało :) A może by na odwrót zrobić tj. przytrzymanie zmienia ekran?

Return to “GUI Generic”