@Robert pisałem o tym wyżej
quote=lukasz06 post_id=166116 time=1699973393 user_id=9816]
Ja zaobserwowałem, że kanały temperatury nie zapisują się prawidłowo w urządzeniu. Po restarcie nie pamięta kanału. Za to w Cloudzie jak poustawiamy było wporzadku.
[/quote]
Wsparcie dla Termostatu
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
[/quote]lukasz06 wrote: Thu Nov 16, 2023 5:38 pm @Robert pisałem o tym wyżej
quote=lukasz06 post_id=166116 time=1699973393 user_id=9816]
Ja zaobserwowałem, że kanały temperatury nie zapisują się prawidłowo w urządzeniu. Po restarcie nie pamięta kanału. Za to w Cloudzie jak poustawiamy było wporzadku.
Często gęsto po aktualizacji coś się gryzie i warto wgrać soft od nowa, tak właśnie minutę temu zrobiłem i teraz jest wszystko w porządku
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jak już zarejestrujecie urządzenie w cloud to sensory ustawianie już od strony clouda a nie urządzenia. To co ustawicie w cloud zaktualizuje się na urządzeniu i w GUI. Nie ma chyba teraz prostego sposobu na to.
https://gui-generic-builder.supla.io/
a czy termostat działa nadal jedynie w beta-cloud bo dzisiaj spróbowałem na svr12 z supla cloud 23.11 i działa. może coś przeoczyłem. bo w gg nadal jest informacja "Termostat - działa tylko na https://beta-cloud.supla.org/"
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeszcze nie wszystkie serwery zostały zaktualizowane do wersji 23.11, więc komunikat jest jak najbardziej aktualny 
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
cdxa
Problem nadal się utrzymuje, myślałem że na 7.6.15 i produkcyjnej Supli będzie ok będzie ok, ale bez zmian, gdy mam firmware z termostatem to nie nalicza kwh.
cdxa wrote: Sat Nov 04, 2023 7:59 pm Gosund SP111 brak zliczania kWh w trybie termostatu, wybrana opcja (Licznik energii HLW8012, BL0937). Napięcie, prąd, moc chwilowe pokazują się poprawnie. Po wyłączeniu termostatu, tj. praca w trybie przekaźnika wszystko działa poprawnie i nalicza kWh. Termostat w trybie "ciepla woda użytkowa" wersja 7.5.30 To chyba błąd? czy są jakieś znane ograniczenia w trybie termo?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Wreszcie znalazłem chwilę czasu i zacząłem sie bawić termostatem z GG.
I wszystko poszło tak jak striptiz transwestyty: wszystko ładnie, pięknie .... a tu nagle ch... nie działają mi żadne przyciski
ani zwiększanie temp ani zmniejszanie, ani ręczny/program, przytrzymanie/klikanie ... nic
GG v. 7.6.15, przyciski monostabilne - czy jest jakiś myk, który przeoczyłem w wątku? Jeżeli nie to jutro spróbuje z innym modułem, może walnięty (chociaż przekaźnik działa OK, sterowanie z apki też)
I wszystko poszło tak jak striptiz transwestyty: wszystko ładnie, pięknie .... a tu nagle ch... nie działają mi żadne przyciski
ani zwiększanie temp ani zmniejszanie, ani ręczny/program, przytrzymanie/klikanie ... nic
GG v. 7.6.15, przyciski monostabilne - czy jest jakiś myk, który przeoczyłem w wątku? Jeżeli nie to jutro spróbuje z innym modułem, może walnięty (chociaż przekaźnik działa OK, sterowanie z apki też)
YoMan
-
laba
Hej.
Wgrałem GG na esp8266 nodemcu. Zaznaczone termostat i linki bezpośrednie.
Po ustawieniu linku bezpośredniego na odczyt temp. Działa pokazuje w apkce. Przy próbie konfiguracji "termostatu" gdy wkleje linki bezpośrednie do funkcji on/off i zapisze to ESP się "wysypuje" dioda tak dziwnie miga. Nie zgłasza sieci, nie loguje sie do supli, ani nie da się włączyć konfiguracji na płytce. Dopiero ponowne wgranie GG pomaga odpalić plytke
Wgrałem GG na esp8266 nodemcu. Zaznaczone termostat i linki bezpośrednie.
Po ustawieniu linku bezpośredniego na odczyt temp. Działa pokazuje w apkce. Przy próbie konfiguracji "termostatu" gdy wkleje linki bezpośrednie do funkcji on/off i zapisze to ESP się "wysypuje" dioda tak dziwnie miga. Nie zgłasza sieci, nie loguje sie do supli, ani nie da się włączyć konfiguracji na płytce. Dopiero ponowne wgranie GG pomaga odpalić plytke
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
A czy na pewno ustawiłeś poprawnie numer dla każdego przycisku na 1 przekaźnik?YoMan wrote: Wed Nov 22, 2023 12:34 am Wreszcie znalazłem chwilę czasu i zacząłem sie bawić termostatem z GG.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie wykluczam zaćmienia umysłu. Robiłem to po 1 w nocykrycha88 wrote: Wed Nov 22, 2023 6:38 amA czy na pewno ustawiłeś poprawnie numer dla każdego przycisku na 1 przekaźnik?YoMan wrote: Wed Nov 22, 2023 12:34 am Wreszcie znalazłem chwilę czasu i zacząłem sie bawić termostatem z GG.
YoMan