U mnie działa wszystko, ale tylko jeden ekran.
@Krycha88 co z tym drugim?
v23.11 - termostat
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To jest temat dotyczący wydania Clouda i serwera ze wsparciem dla termostatów.
Tematy dotyczące softu na urządzeniu, najlepiej jest zadawać w odpowiednich działach.
Tematy dotyczące softu na urządzeniu, najlepiej jest zadawać w odpowiednich działach.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Z tego co pamiętam to się zastanawiałeś po co wiele termostatów na jednym urządzeniu- coś się zmieniło?lukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 2:30 pm U mnie działa wszystko, ale tylko jeden ekran.
@Krycha88 co z tym drugim?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Dobrze pamiętasz
Teraz testuje pod podłogówkę. Mam
tylko 4 obwody i pomyślałem, że skoro mam esp32 x4relay
to go wykorzystam
. Powiem Ci tak; czas przewijania ekranu nie odpowiada rzeczywistosci . Ustawiam 15s, przewija po ok
12s, ale gdy wcisnę obojętnie jaki przycisk to już się w ogóle nie
przewija
Przyciski pierwszego ekranu nie działają na drugim ekranie.
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze
)
to go wykorzystam
przewija
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze
-
krycha88
Wrzuć najnowszą wersję i jak nie będzie działać to pamiętam, że miałeś nagrać krótki filmik pokazujący co robisz nie taklukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 10:27 pm Dobrze pamiętaszTeraz testuje pod podłogówkę. Mam
to go wykorzystam. Powiem Ci tak; czas przewijania ekranu nie odpowiada rzeczywistosci . Ustawiam 15s, przewija po ok
przewija
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze)
-
Rysiu
Dzień dobry w temacie 
Odpaliłem sobie w ramach testów termostat na sonoff mini i do odczytu temperatury użyłem linków bezpośrednich.. Generalnie bardzo fajnie to wygląda. Natomiast nie wiem czy tylko u mnie ale zauważyłem, że po restarcie modułu wszystkie harmonogramy termostatu wracają do domyślnych, opcja : "Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny" również. Chyba tak nie powinno być?
Przy okazji zapytam, czy tylko u mnie nie mogę uruchomić opcji: Zewnętrzny czujnik wyłączający termostat"?
Odpaliłem sobie w ramach testów termostat na sonoff mini i do odczytu temperatury użyłem linków bezpośrednich.. Generalnie bardzo fajnie to wygląda. Natomiast nie wiem czy tylko u mnie ale zauważyłem, że po restarcie modułu wszystkie harmonogramy termostatu wracają do domyślnych, opcja : "Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny" również. Chyba tak nie powinno być?
Przy okazji zapytam, czy tylko u mnie nie mogę uruchomić opcji: Zewnętrzny czujnik wyłączający termostat"?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Te rzeczy wynikają raczej z softu na urządzeniu.Rysiu wrote: Mon Nov 27, 2023 7:05 pm Dzień dobry w temacie
Natomiast "czujnik wyłączający termostat", to musi być lokalny kanał na urządzeniu, typu sensor binarny.
Jeśli nie masz żadnego takiego kanału, to nie będzie co wybrać.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Rysiu
Dzięki za wyjaśnienie. Może kiedyś w przyszłości uda się by móc uzależniać termostat bezprzewodowo od stacji pogodowej 
Soft GG generowany dzisiaj.
Nagrałem film ale nie wiem jak go wrzucić.krycha88 wrote: Mon Nov 27, 2023 3:38 pmWrzuć najnowszą wersję i jak nie będzie działać to pamiętam, że miałeś nagrać krótki filmik pokazujący co robisz nie taklukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 10:27 pm Dobrze pamiętaszTeraz testuje pod podłogówkę. Mam
to go wykorzystam. Powiem Ci tak; czas przewijania ekranu nie odpowiada rzeczywistosci . Ustawiam 15s, przewija po ok
przewija
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze)
![]()
Ogolnie prawie wszystko gra
Nie mogę wl/wył na drugim ekranie termostatu.
-
krycha88
Linki bezpośrednie w termostacie to efekt uboczny i nigdy tego nie testowslemRysiu wrote: Mon Nov 27, 2023 7:57 pm Dzięki za wyjaśnienie. Może kiedyś w przyszłości uda się by móc uzależniać termostat bezprzewodowo od stacji pogodowej