v23.11 - termostat

lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

U mnie działa wszystko, ale tylko jeden ekran.
@Krycha88 co z tym drugim?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

To jest temat dotyczący wydania Clouda i serwera ze wsparciem dla termostatów.
Tematy dotyczące softu na urządzeniu, najlepiej jest zadawać w odpowiednich działach.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

lukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 2:30 pm U mnie działa wszystko, ale tylko jeden ekran.
@Krycha88 co z tym drugim?
Z tego co pamiętam to się zastanawiałeś po co wiele termostatów na jednym urządzeniu- coś się zmieniło? :lol: a tak serio to czy możesz sprawdzić czy działają poprawnie przyciski jak ustawiasz automatyczne przewijanie ekranów.
https://gui-generic-builder.supla.io/
lukasz06

Dobrze pamiętasz 😁 Teraz testuje pod podłogówkę. Mam
tylko 4 obwody i pomyślałem, że skoro mam esp32 x4relay
to go wykorzystam 🤔. Powiem Ci tak; czas przewijania ekranu nie odpowiada rzeczywistosci . Ustawiam 15s, przewija po ok
12s, ale gdy wcisnę obojętnie jaki przycisk to już się w ogóle nie
przewija 🤔
Przyciski pierwszego ekranu nie działają na drugim ekranie.
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze 😁)
krycha88

lukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 10:27 pm Dobrze pamiętasz 😁 Teraz testuje pod podłogówkę. Mam
to go wykorzystam 🤔. Powiem Ci tak; czas przewijania ekranu nie odpowiada rzeczywistosci . Ustawiam 15s, przewija po ok
przewija 🤔
Nawet jak na drugim coś wciskam, to na pierwszym nic się nie dzieje (to akurat dobrze 😁)
Wrzuć najnowszą wersję i jak nie będzie działać to pamiętam, że miałeś nagrać krótki filmik pokazujący co robisz nie tak :P
Rysiu

Dzień dobry w temacie :)
Odpaliłem sobie w ramach testów termostat na sonoff mini i do odczytu temperatury użyłem linków bezpośrednich.. Generalnie bardzo fajnie to wygląda. Natomiast nie wiem czy tylko u mnie ale zauważyłem, że po restarcie modułu wszystkie harmonogramy termostatu wracają do domyślnych, opcja : "Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny" również. Chyba tak nie powinno być?
Przy okazji zapytam, czy tylko u mnie nie mogę uruchomić opcji: Zewnętrzny czujnik wyłączający termostat"?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Rysiu wrote: Mon Nov 27, 2023 7:05 pm Dzień dobry w temacie :)
Odpaliłem sobie w ramach testów termostat na sonoff mini i do odczytu temperatury użyłem linków bezpośrednich.. Generalnie bardzo fajnie to wygląda. Natomiast nie wiem czy tylko u mnie ale zauważyłem, że po restarcie modułu wszystkie harmonogramy termostatu wracają do domyślnych, opcja : "Zmiana temperatury docelowej przełącza w tryb manualny" również. Chyba tak nie powinno być?
Przy okazji zapytam, czy tylko u mnie nie mogę uruchomić opcji: Zewnętrzny czujnik wyłączający termostat"?
Te rzeczy wynikają raczej z softu na urządzeniu.

Natomiast "czujnik wyłączający termostat", to musi być lokalny kanał na urządzeniu, typu sensor binarny.
Jeśli nie masz żadnego takiego kanału, to nie będzie co wybrać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Rysiu

Dzięki za wyjaśnienie. Może kiedyś w przyszłości uda się by móc uzależniać termostat bezprzewodowo od stacji pogodowej :)
Soft GG generowany dzisiaj.
lukasz06

krycha88 wrote: Mon Nov 27, 2023 3:38 pm
lukasz06 wrote: Sat Nov 25, 2023 10:27 pm Dobrze pamiętasz 😁 Teraz testuje pod podłogówkę. Mam
przewija 🤔
Wrzuć najnowszą wersję i jak nie będzie działać to pamiętam, że miałeś nagrać krótki filmik pokazujący co robisz nie tak :P
Nagrałem film ale nie wiem jak go wrzucić.
Ogolnie prawie wszystko gra 😁
Nie mogę wl/wył na drugim ekranie termostatu.
krycha88

Rysiu wrote: Mon Nov 27, 2023 7:57 pm Dzięki za wyjaśnienie. Może kiedyś w przyszłości uda się by móc uzależniać termostat bezprzewodowo od stacji pogodowej :)
Soft GG generowany dzisiaj.
Linki bezpośrednie w termostacie to efekt uboczny i nigdy tego nie testowslem :) może następuje jakiś restart urządzenia przy odczytywaniu linku i zapisywaniu danych termostatu wynikające z braku pamięci bo tam masz tylko esp8266.

Return to “Nowości”