Termostat DIY do testowania :)
-
Gitman
Mogę ale nie chcę żeby częściej grzało, tylko czasami się zdarza że przydało by się grzanie na żądanie 
Jak to jest z tym drugim termometrem? Jeśli mam 1 termostat, to mogę ustawić osobno histerezę dla dwóch termometrów?
Czy drugi termometr odpowiada za co innego, czy ma jakieś powiązanie z pierwszym?
Czy drugi termometr odpowiada za co innego, czy ma jakieś powiązanie z pierwszym?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
viewtopic.php?p=163581#p163581lukasz06 wrote: Mon Nov 13, 2023 2:55 pm Jak to jest z tym drugim termometrem? Jeśli mam 1 termostat, to mogę ustawić osobno histerezę dla dwóch termometrów?
viewtopic.php?p=163619#p163619
Histereza i algorytm sterujący jest wspólny dla obu termometrów.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Kaczmito
Mam pytanie,
czy jest możliwe skonfigurowanie termostatu na esp pod inny czujnik temperatury, działający na I2C np. AHT20 dostępny w supla device i jeśli tak to w jaki sposób to zrobić?
czy jest możliwe skonfigurowanie termostatu na esp pod inny czujnik temperatury, działający na I2C np. AHT20 dostępny w supla device i jeśli tak to w jaki sposób to zrobić?
Ładnie tu
-
klew
Można podłączyć dowolny czujnik.Kaczmito wrote: Tue Nov 14, 2023 7:53 pm Mam pytanie,
czy jest możliwe skonfigurowanie termostatu na esp pod inny cujnik temperatury działający na I2C np. AHT20 dostępny w supla device i jeśli tak to w jaki sposób to zrobić?
Jedynie muszę być potrzeba dodania takiego czujnika, aby się komunikował z Suplą.
Termometry z reguły jest łatwo dodać
-
AdrianK95
Siemka wszystkim, dzisiaj wgrałem nowy termostat wszystko działa poprawnie z wyświetlaczem oled tylko nie działa:
1.korekta dla sensorów. na cloud wywala błąd zegara i nie da się nic zrobić i wraca do wartości jaką ma ds
2.zmniejszanie temp. nie działa na przycisku na wszystkich GPIO sprawdzałem i jest to samo dodawanie normalnie działa
czy ktoś ma podobny problem ?
1.korekta dla sensorów. na cloud wywala błąd zegara i nie da się nic zrobić i wraca do wartości jaką ma ds
2.zmniejszanie temp. nie działa na przycisku na wszystkich GPIO sprawdzałem i jest to samo dodawanie normalnie działa
-
klew
Znowu pudło? ;DAdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 3:16 pm Siemka wszystkim, dzisiaj wgrałem nowy termostat wszystko działa poprawnie z wyświetlaczem oled tylko nie działa:
Zgaduję, że wrzuciłeś soft GG?