Integracja własnej instancji Supla z Google Home

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

slavo_s2k wrote: Thu Nov 30, 2023 8:09 pm Ok, rozumiem, do bram i tak planowałem docelowo założyć czujniki,
ale co z roletami, mam pod suple podłaczonego pilota dwukanałowego, gdzie na jednym kanale zamyka wszystkie rolety w domu a na drugim otwiera, takiego rozwiązania nie podepnę do Home?
Podłącz fizycznie czujnik i przypisz go do kanale w Cloud, bez tego Supla nie wie w jakim jest stanie brama, domyślnie jest otwarta.
Jak Supla nie wie, to nie wykona wcale akcji 'Otwórz', 'Zamknij', dostępnych przy kanale w Cloud, bo te akcje wymagają wiedzy w jakim położeniu jest brama.
Integracja z GH i brak prawidłowego rozpoznania stanu bramy, to pokłosie braku czujnika otwarcia na kanale bramy wjazdowej/bramy garażowej.

Rolety sterowane są na podstawie czasu, który podany jest w Cloud, a informacja o wyliczonej pozycji rolety, przekazywana jest przez urządzenie na bieżąco w trakcie ruchu i po jego zakończeniu.

Jakie masz sterowniki do rolet?
Jakie silniki, czy mają krańcówki mechaniczne?
Co to za pilot?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
slavo_s2k

lesny8 wrote: Sun Dec 03, 2023 12:35 am
slavo_s2k wrote: Thu Nov 30, 2023 8:09 pm Ok, rozumiem, do bram i tak planowałem docelowo założyć czujniki,
ale co z roletami, mam pod suple podłaczonego pilota dwukanałowego, gdzie na jednym kanale zamyka wszystkie rolety w domu a na drugim otwiera, takiego rozwiązania nie podepnę do Home?
Podłącz fizycznie czujnik i przypisz go do kanale w Cloud, bez tego Supla nie wie w jakim jest stanie brama, domyślnie jest otwarta.
Jak Supla nie wie, to nie wykona wcale akcji 'Otwórz', 'Zamknij', dostępnych przy kanale w Cloud, bo te akcje wymagają wiedzy w jakim położeniu jest brama.
Integracja z GH i brak prawidłowego rozpoznania stanu bramy, to pokłosie braku czujnika otwarcia na kanale bramy wjazdowej/bramy garażowej.

Rolety sterowane są na podstawie czasu, który podany jest w Cloud, a informacja o wyliczonej pozycji rolety, przekazywana jest przez urządzenie na bieżąco w trakcie ruchu i po jego zakończeniu.

Jakie masz sterowniki do rolet?
Jakie silniki, czy mają krańcówki mechaniczne?
Co to za pilot?
Do bram założę czujniki, i tak planowałem, gorzej z roletami.

Rolety napędzane silnikami INEL N-10R ze sterownikiem radiowym (podłączone tylko zasilanie 230V), do tego mam pilota PIL-02XB 2 kanałowego, kanał 1 zamyka wszystkie rolety, kanał 2 otwiera wszystkie rolety, wywoływane przez SONOFF 4CH , podpięte pod przekaźniki.
slavo_s2k

Na nowym serwerze (nowa instalacja Ubuntu) postawiłem docker z Supla i przywróciłem kopię bazy, oczywiście integracja przestała działać, więc próbuję ponownie zarejestrować instancję, lecz po wklejeniu kodu do terminala mam komunikat:

Zrzut ekranu 2025-04-27 200310.png
ale gdy próbuję wyrejestrować to przez stronę to mam informację, że nie jest zarejestrowana:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Usuń z tabeli 'supla_settings_strings' w bazie 'target_token', tak jak kolega tu
viewtopic.php?p=179860#p179860
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
slavo_s2k

Dzięki, pomogło !
Co prawda nie od razu, bo jeszcze musiałem poprawić domenę w .env oraz podnieść do cloud do 25.03 (miałem 25.02) bo cały czas był błąd tokena , ale w końcu się udało.

Return to “Pomoc”