Wsparcie dla Termostatu

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

krycha88 wrote: Mon Dec 11, 2023 6:00 pm Jedynie co mi nie działa to odczytywanie temperatury getTemp() dla klasy Supla::Sensor::Thermometer
Metoda getTemp() nie była implementowana w termometrach - tam było getValue().
Przed chwilą dorzuciłem do termometrów implementację getTemp, która odpala po prostu getValue(). Zaktualizuj źródła i powinno już działać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

krycha88 wrote: Sun Dec 10, 2023 4:03 pm Aktualnie do przechowywania korekt wykorzystuję twoje metody, ale teraz chciałbym dodatkowo przechować wartości korekt po swojej stronie aby dało się je przenieść prosto na inne urządzenie. Jak to zrobić poprawnie? Wczytywać je ze swojego konfiga przy wywołaniu onInit metodą applyCorrectionsAndStoreIt z local==true? Zawsze swój konfig będę aktualizował gdy po wywołaniu applyCorrectionsAndStoreIt.
Ja osobiście bym poszedł na łatwiznę i nie przenosił konfiguracji korekt między urządzeniami. To są parametry, które teraz user może zmienić sobie z poziomu Clouda, więc dostęp do tego jest bardzo łatwy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Takie pytanie co do braku układu zegara przy termostacie.
Jeżeli termostat będzie chodził tylko i wyłącznie w trybie ręcznym to czy owy moduł zegara jest wymagany?
W przypadku zapisanych harmonogramów to na pewno tak, ale w tym przypadku?
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
kurus

Lector wrote: Wed Dec 13, 2023 9:14 am Takie pytanie co do braku układu zegara przy termostacie.
Jeżeli termostat będzie chodził tylko i wyłącznie w trybie ręcznym to czy owy moduł zegara jest wymagany?
W przypadku zapisanych harmonogramów to na pewno tak, ale w tym przypadku?
Tu masz odp:

viewtopic.php?p=166622#p166622
krycha88
Been thanked: 5 times

klew wrote: Wed Dec 13, 2023 8:37 am
krycha88 wrote: Mon Dec 11, 2023 6:00 pm Jedynie co mi nie działa to odczytywanie temperatury getTemp() dla klasy Supla::Sensor::Thermometer
Przed chwilą dorzuciłem do termometrów implementację getTemp, która odpala po prostu getValue(). Zaktualizuj źródła i powinno już działać.
Dzięki, działa ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Lector
Has thanked: 13 times

Gdy bym chciał zastąpić dwa DSy czujnikami NTC 10k to jak to podłączyć, rezystor 10K Ohm do 3,3V czy do masy?
Oraz jak skalibrować zakresy max i min.
Kombinuje i temperatura zamiast malec to wzrasta a i tak raczej nie jest to aktualna.

W necie niby są przykłady, ale pod gotowe oprogramowanie, no konfiguracja Supli - GG się różni.

Z niewiadomych przyczyn DSy tracą odczyty.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
kurus

krycha88 wrote: Wed Dec 13, 2023 2:28 pm
klew wrote: Wed Dec 13, 2023 8:37 am
Dzięki, działa ;)
Potwierdzam też działa elegancko wielkie dzięki ;)
Jedynie nadal nie widzi mi tego kanału 14 w zakładce korekty.

Dograłem sobie pushover i warunkowanie do termostatu aby otrzymywać powiadomienia o załączeniu termostatu i wyłączeniu do czasu zanim pojawią się w cloud, ale problem taki że warunkowanie nie widzi przekaźnika od termostatu i lipa, da się z tym cos zrobić? @krycha88
sam kanał termostatu nie jest też widoczny w supla scripts..
krycha88
Been thanked: 5 times

kurus wrote: Wed Dec 13, 2023 6:25 pm Potwierdzam też działa elegancko wielkie dzięki ;)

Dograłem sobie pushover i warunkowanie do termostatu aby otrzymywać powiadomienia o załączeniu termostatu i wyłączeniu do czasu zanim pojawią się w cloud, ale problem taki że warunkowanie nie widzi przekaźnika od termostatu i lipa, da się z tym cos zrobić? @krycha88
Napisz mi jeszcze raz dokładnie krata pozycję zaznaczasz przy kompilacji

A co do pushover to zobaczę czy da się prosto zrobić.
https://gui-generic-builder.supla.io/
bokk
Has thanked: 7 times

Mam problem z termostatem na sonoff s26. Po aktualizacji do 7.8.5 ds18b20 podpięty pod RX po restarcie pokazuje temperaturę po czym po chwili pojawią się -275 i tak w kółko po każdym restarcie
kurus

krycha88 wrote: Wed Dec 13, 2023 7:51 pm
kurus wrote: Wed Dec 13, 2023 6:25 pm Potwierdzam też działa elegancko wielkie dzięki ;)

Napisz mi jeszcze raz dokładnie krata pozycję zaznaczasz przy kompilacji

A co do pushover to zobaczę czy da się prosto zrobić.
Ale to raczej jest problem tego typu że, zakładka korekty nie wyświetla 14stu pozycji, a tylko 13.
Kanał 13 to u mnie sht30
Kanał 14 to też sht30
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “GUI Generic”