setTemperatureRoomMin a setDefaultTemperatureRoomMin
setTemperatureRoomMax a setDefaultTemperatureRoomMax
Te pierwsze ustawiają wartość bezpośrednio w strukturze konfiguracyjnej w klasie, a te z "default" ustawiają domyślne wartości.krycha88 wrote: Sat Dec 16, 2023 6:17 pm Jaka jest różnica między:
![]()
Czy te informacje są aktualizowane tylko przy pierwszej rejestracji urządzenia? Bo odpalam te metody gdy urządzenie jest już zarejestrowane to nic się nie zmienia.klew wrote: Sat Dec 16, 2023 9:14 pmTe pierwsze ustawiają wartość bezpośrednio w strukturze konfiguracyjnej w klasie, a te z "default" ustawiają domyślne wartości.krycha88 wrote: Sat Dec 16, 2023 6:17 pm Jaka jest różnica między:
![]()
Interfejs HVAC-a trzeba by posprzątać.
Użyj tych "default"
Skąd takie założenie? Patrząc na to jakie inne parametry są aktualnie synchronizowane to brak obsługi tych dwóch wygląda jak błądklew wrote: Sun Dec 17, 2023 1:23 pm One się powinny aktualizować przy pierwszym uruchomieniu urządzenia oraz po zmianie funkcji.
Z założenia te parametry miały być "readonly" i nie miały się zmieniać.
Jeśli urządzenie pracuje w trybie "program", to pobierasz po prostu:
Code: Select all
int getTemperatureSetpointHeat();
int getTemperatureSetpointCool();
Zakres pracy termostatu to coś, co jest określane przez producenta urządzenia. Każdy termostat jaki kupisz w sklepie ma określony min i max i nie da się tego przekroczyć. Oczywiście możliwość ograniczenia zakresu w UI jest czasem dostępna.krycha88 wrote: Sun Dec 17, 2023 2:44 pmSkąd takie założenie? Patrząc na to jakie inne parametry są aktualnie synchronizowane to brak obsługi tych dwóch wygląda jak błądklew wrote: Sun Dec 17, 2023 1:23 pm One się powinny aktualizować przy pierwszym uruchomieniu urządzenia oraz po zmianie funkcji.
Z założenia te parametry miały być "readonly" i nie miały się zmieniać.Dla GG dorobiłem jednak ustawianie min max dla termostatu bo każdy (w tym ja) chce ustawić swoją temperaturę pracy urządzenia. Może dacie się namówić na zmianę tych założeń?
![]()
Dzięki. To jest właśnie to o co mi chodziło. A jesli chodzi o cel ktory chcę osiągnąć to chcę na urządzeniu mieć widoczną temperaturę pomieszczenia oraz wskazanie do jakiej temperatury "dąży" system ogrzewania. Więc nie tyle bedzie mi raczej potrzeba wyciagania danych temperatury z harmonogramu jesli jest wyłączony ale bieżącej również takiej ustawionej w opcji Manual. Ale cos mi sie zdaje że to co przysłałes to wlasnie to. Bede w domu sprawdze. Zmieniłem w domu system ogrzewania, czas na termostat lub termostaty pokojowe. Ten kanał termostatu ktory powstał jak dla mnie zapowiada sie rewelacyjnie i jak dla mnie w odpowiednim momencieklew wrote: Mon Dec 18, 2023 8:16 am
Jeśli urządzenie pracuje w trybie "program", to pobierasz po prostu:Jeśli chciałbyś odczytać to co wynika z programu, ale gdy termostat nie pracuje w trybie program, to będzie tam kilka kroków do zrobienia, ale nie wiem czy tego chcesz, więc daj znaćCode: Select all
int getTemperatureSetpointHeat(); int getTemperatureSetpointCool();![]()