To nie jest problem, tylko celowe działanie. Przesuwając suwakiem w aplikacji Supli, telefon od razu wysyła rozkazy i światło od razu się dostosowuje. Jak chcesz mieć jedno płynne przejście, to zamiast przesuwania palcem, po prostu kliknij w docelowym miejscuAra2 wrote: Thu Jan 04, 2024 10:08 pm Zrobiłem jeszcze jeden test na działanie płynności ściemniacza. Teraz jestem pewny, że problemem jest z płynnością w aplikacji, a w zasadzie z oprogramowaniem suwaka. Każdy dotyk i przesuniecie zmienia wartość bezpośrednio co powoduje skoki. Test porównawczy zrobiłem na suwaku Google Home i tutaj jest wszystko poprawnie. Suwakiem ustalamy wartość puszczamy i sterownik płynnie ustala określoną jasność.
Brak płynności zmian jasności
-
-
To zależy dla kogo nie jest to problem
. Jako użytkownik modułu Zamel mam z tym problem i nie używam aplikacji do ściemniania bo brzydko to wygląda.
Ok daje już spokój tematowi bo i tak nikt więcej się nie odzywa. Nie jest taki ważny i można sobie poradzić różnymi innymi sposobami.
Ważniejsze jest aby dało się uaktywnić fade effect do np 2s
Ok daje już spokój tematowi bo i tak nikt więcej się nie odzywa. Nie jest taki ważny i można sobie poradzić różnymi innymi sposobami.
Ważniejsze jest aby dało się uaktywnić fade effect do np 2s
-
Przyznam się szczerze, że nie rozumiem w czym problem. Jeśli światło świeci np na 90% i chcę ściemnić, to klikam sobie gdzieś na "20%" i tak się ustawia. Jak nie wiem jaką jasność dobrać, to przesuwam palcem i widzę na żywo jaka jasność się ustawia - jak pasuje, to puszczam i tyle.Ara2 wrote: Fri Jan 05, 2024 11:31 am To zależy dla kogo nie jest to problem. Jako użytkownik modułu Zamel mam z tym problem i nie używam aplikacji do ściemniania bo brzydko to wygląda.
Ważniejsze jest aby dało się uaktywnić fade effect do np 2s![]()
Zwykłe żarówki w domu włączają się bez "miękkiego startu". Idąc Twoim tokiem rozumowania, mógłbym napisać: "nie używam przycisków do włączania żarówek, bo brzydko to wygląda"

Ściemniacze mogłyby generować jakieś "ładne" efekty, gdyby w Supli było wsparcie dla efektów dla tego typu oświetlenia. Wtedy możnaby sobie włączyć "efekt oddychania", "efekt stroboskopu", itp. Natomiast obecnie efektów nie ma. Jest tylko proste sterowanie oświetleniem i SLW zawsze ustawia oświetlenie używając płynnego przejścia (które jest dość szybkie).
-
No dobrze, a nie można udostępnić w ustawieniach sterownika SLW takiego ustawienia. Pisałeś, że na sztywno jest to ustawione i ten czas jest dość krótki 200ms. Jakby to wyprowadził tylko do firmware sterownika z ustawieniem do np 2s to dla mnie temat byłby w pełni załatwiony 

-
Teoretycznie można. Ale dużo ważniejszych tematów jest jak zawsze dużo w kolejce. Także nie mam pojęcia kiedy znajdzie się na to czas.Ara2 wrote: Fri Jan 05, 2024 12:13 pm No dobrze, a nie można udostępnić w ustawieniach sterownika SLW takiego ustawienia. Pisałeś, że na sztywno jest to ustawione i ten czas jest dość krótki 200ms. Jakby to wyprowadził tylko do firmware sterownika z ustawieniem do np 2s to dla mnie temat byłby w pełni załatwiony![]()
-
Rozumiem i spokojnie zaczekam na swoją kolej