Teraz doszło i wysłałem ci odpowiedź.
Dzięki
Testowałem na ESP32 i efekt był taki sam jak 8266, przy 2 termostatach wszystko umierało i komunikat "Błąd zegara"Robert Błaszczak wrote: Wed Jan 10, 2024 9:05 pm Masz na stronie konfiguracyjnej ilość wolnej pamięci RAM. której w ESP8266 jest jak na lekarstwo. Chyba jasnym jest, że nie ma szans na uruchomienie 6 termostatów na jednym ESP8266. Zastosuj ESP32, a i tu nie jestem pewien, że udźwignie obsługę 6 termostatów.
Błąd zegara zawsze będzie się pojawiał, jeśli urządzenie jest bez zegara z podtrzymaniem bateryjnym. Zegar, który jest wtedy używany, jest synchornizowany z serwerm po zarejestrowaniu urządzenia. A urządzenie rejestruje się raportując błąd zegara dla każdego termostatu.komuna1991 wrote: Wed Jan 10, 2024 9:17 pm Testowałem na ESP32 i efekt był taki sam jak 8266, przy 2 termostatach wszystko umierało i komunikat "Błąd zegara"
nie odświeżam tego w GUI bo nie wiedziałem jak odczytać typ termostatu w metodzie notifyConfigChange(int channelNumber). Ale to tylko problem UI a termostat działa nadal poprawnie.klew wrote: Wed Jan 10, 2024 8:18 amGrzanie i chłodzenie powinno się przestawiać samo, jeśli było zmienione w którymś miejscu.walimar wrote: Tue Jan 09, 2024 7:27 pm I jeszcze jedno pytanie, czy tak ma być, że jeżeli konfiguruję moduł przez stronę 192.168.4.1 z trybu grzania na chłodzenie, to powinno się również to zmieniać w Cloudzie. Bo zauważyłem, że to nie jest zsynchronizowane. W Cloudzie jest grzanie a w konfiguratorze GG chłodzenie i odwrotnie. Gdy w Cloudzie ustawie grzanie to nie znaczy, że w GG będzie też grzanie.
Pozdrawiam.
Wrzuciłem poprawkę. Przy okazji poprawiłem synchronizowanie wartości termostatu między cloudem a tym co widać w GUI.Lector wrote: Tue Jan 09, 2024 10:17 pm Nie mógł się pojawić SET w trybie chłodzenia bo nie ma jeszcze poprawki - przynajmniej mój moduł nie widzi nowej wersji.