Cześć,
Podpowie ktoś czy da się przesterować kontaktron jako czujnik otwarcia/zamknięcia bramy wjazdowej tak aby zwiększyć mu czas odczytów?
Chodzi mi to to że albo pada mi kontaktron na zewnątrz lub coś jest z przewodem i zdarza się że w losowym odcinku czasu po kilka razy dostaję powiadomienie na iosa że brama otwarta i za 1 sek brama zamknięta. Na tzw. Już myślałem żeby zmniejszyć próbkowanie ale czy to jest wykonalne? Np. że zmiana stanu trwającego dłużej niż 2-3sek powoduję zmianę stanu w chmurze/aplikacji/notyfikacji.
Sprawdzenie samych kontaktronów czy przewodów musi poczekać na lepszą pogodę.
Update:
Czas powiadomień to równe 10min...wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Miał ktoś coś podobnego? WiFi nie rozłącza bo bym widział że sterownik jest ofline
SBW02 + kontaktron
-
lizi0
Dokładnie tak, brama zatrzymana i nie drgnie, nikt nie otwiera i nie zamyka.
Link do nagrania ekranu: https://share.icloud.com/photos/0c5ihq5 ... WCKws-23tw
To co jest mega dziwne to stałe interwały czasowe 10min. Tak jakby aplikacja co 10min traciła na czas próbkowania sygnał tylko z czujnika bramy wjazdowej. Nie było ostatnio jakiejś aktualizacji firmawe clouda i wkredł się chochlik?
Link do nagrania ekranu: https://share.icloud.com/photos/0c5ihq5 ... WCKws-23tw
To co jest mega dziwne to stałe interwały czasowe 10min. Tak jakby aplikacja co 10min traciła na czas próbkowania sygnał tylko z czujnika bramy wjazdowej. Nie było ostatnio jakiejś aktualizacji firmawe clouda i wkredł się chochlik?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tam nie ma próbkowania.
Którą wersję FW tam masz ?
Jaka siła sygnału ? /w aplikacji dotknij ikonkę (i) - najlepiej wrzuć zrzut ekranu/
Jaki czas połączenia z serwerem ? /w aplikacji dotknij ikonkę (i) - najlepiej wrzuć zrzut ekranu/
Jak zasilasz SBW ?
Jaki kontaktron ? Może za daleko jest magnes ?
Jakie długie przewody ?
Którą wersję FW tam masz ?
Jaka siła sygnału ? /w aplikacji dotknij ikonkę (i) - najlepiej wrzuć zrzut ekranu/
Jaki czas połączenia z serwerem ? /w aplikacji dotknij ikonkę (i) - najlepiej wrzuć zrzut ekranu/
Jak zasilasz SBW ?
Jaki kontaktron ? Może za daleko jest magnes ?
Jakie długie przewody ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
lizi0
SBW zasilam jak za zdjęciu.
Długość pomiędzy SBW a kontaktronem jakieś 15m.
Z samym kontaktronem dzisiaj kombinowałem przez chwilkę i nie wygląda żeby to on sam był winowajcą (ale wykluczyć obecnie nie mogę).
Firmware w SBW nie pamiętam...muszę w tryb konfiguracyjny wejść.
Teraz zwróciłem uwagę że każde urządzenie łączy się z cloudem co 11 min i to by się zgadzało z wysyłaniem notyfikacji. Tylko dlaczego...
Poszedł reset modemu(LBR20), routera(LBR20) i satelity(RBS50) i zobaczymy. Tylko dlaczego samo urządzenia tracą na ułamek sekundy połączenie a np. komórka czy laptop działa płynnie?
Długość pomiędzy SBW a kontaktronem jakieś 15m.
Z samym kontaktronem dzisiaj kombinowałem przez chwilkę i nie wygląda żeby to on sam był winowajcą (ale wykluczyć obecnie nie mogę).
Firmware w SBW nie pamiętam...muszę w tryb konfiguracyjny wejść.
Teraz zwróciłem uwagę że każde urządzenie łączy się z cloudem co 11 min i to by się zgadzało z wysyłaniem notyfikacji. Tylko dlaczego...
Poszedł reset modemu(LBR20), routera(LBR20) i satelity(RBS50) i zobaczymy. Tylko dlaczego samo urządzenia tracą na ułamek sekundy połączenie a np. komórka czy laptop działa płynnie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
-
lizi0
poszedł update do 2.8.58 zostawiam na godzinę sterownik i zobaczymy.Patryk wrote: Fri Jan 19, 2024 4:23 pmZaktualizuj soft do najnowszej wersji i problem (powinien) zniknąć
viewtopic.php?p=155879#p155879
-
lizi0
30 min i nareszcie cisza...dzięki za podpowiedzi...temat zamkniętylizi0 wrote: Fri Jan 19, 2024 4:56 pmposzedł update do 2.8.58 zostawiam na godzinę sterownik i zobaczymy.Patryk wrote: Fri Jan 19, 2024 4:23 pmZaktualizuj soft do najnowszej wersji i problem (powinien) zniknąć
viewtopic.php?p=155879#p155879