Jak to zrobić przy bistabilnym?
Oled, lcd - co można i jak wyświetlić?
-
No to nic się nie dzieje.
Może zmiana jaką dokonali w ramach termostatu dla niego jest dobra natomiast w innych przypadkach nie działa.
Tak jak podałem wcześniej dodałem tylko czujniki oraz OLEDa bez dodatkowych przycisków bo do wchodzenia w CFG pin do tego ustawia się w konfiguracji i ten sam pin był przeze mnie ustawiany również w ustawieniach I2c jako pin do podświetlenia i zmiany ekranów, a teraz jakaś lipa powstała bo nie ma tam możliwości przypisania GPIO do "Przycisk OLED".
-
Dokładnie tak, teraz juz niema przycisku w zakładce i2c dla oled. Jak pisałem wcześniej u mnie ekrany przewijają się po restarcie wemosa dopóki nie zacznę używać przycisków, jak zacznę czy to monostabilnych czy bistabilych czy samego wyzwalacza bez przekaźnika to jest loteria z przewijaniem ekranów w większości czasu ekran stoi i nie przewija się.dobo wrote: Mon Jan 22, 2024 10:26 am
Tak jak podałem wcześniej dodałem tylko czujniki oraz OLEDa bez dodatkowych przycisków bo do wchodzenia w CFG pin do tego ustawia się w konfiguracji i ten sam pin był przeze mnie ustawiany również w ustawieniach I2c jako pin do podświetlenia i zmiany ekranów, a teraz jakaś lipa powstała bo nie ma tam możliwości przypisania GPIO do "Przycisk OLED".
-
W sytuacji gdy mam OLEDa podłączonego do modułu sterującego światłem w pokoju to aby podświetlić ekran lub zmienić ekran z temperatury na wilgotność potem na ciśnienie i ponownie na temperaturę to muszę zrobić dyskotekę świetlną w pokoju?
-
Przekaźnik załączany jest przez krótkie naciśnięcie przycisku
a przewijanie ekranu przez długie . L
Czas ekranu na 0 s, to nie będzie się samo zmienialo
-
Masz taki moduł i go używasz na co dzień? Bo u mnie to tak nie działa.. mam też przyciski bistabilne, a na monostabilne mam ustawiona reakcję na przytrzymanie..lukasz06 wrote: Tue Jan 23, 2024 9:17 am Przekaźnik załączany jest przez krótkie naciśnięcie przycisku
-
Temu kto wpadł na tak debilne wywolanie podświetlenia i zmianę ekranu to gratuluję pomysłu.
-
A podświetlenie ekranu to dokonuje się przez polizanie OLEDa?lukasz06 wrote: Tue Jan 23, 2024 9:17 am Przekaźnik załączany jest przez krótkie naciśnięcie przycisku
Tu ameryki nie odkryłeś tak było "zawsze".
Sorry, ale ulało mi się za zjebanie dobrze działającej funkcji.
-
Chyba troszeczkę odleciałeś. Masz pretensje, że coś tam nie działa a nawet nie potrafisz napisz w odpowiednim dziale i każdym kolejnym wpisem coraz bardziej się pogrążasz. Niestety ale widzę, że na forum osoby które mało wniosły w rozwój dużo krytykują - co jest bardzo demotywujące.
Temat jak dla mnie do zamknięcia.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Miałem sobie odpuścić ale nie należę do osób, które mówią, że gówno to czekolada tylko inaczej wygląda.
Przepraszam, że nie potrafię programować na twoim poziomie, jak zresztą większość użytkowników tego forum oraz za to, że nic nie wniosłem.
Ponadto gdyby wszyscy byli na poziomie GURU GG to można by stwierdzić, że wszyscy byliby celebrytami tego forum i nikt nie potrzebował by GG.
Natomiast "krytykuję" to co kiedyś działało świetnie, a teraz nie działa wcale.
Przepraszam, że nie potrafię programować na twoim poziomie, jak zresztą większość użytkowników tego forum oraz za to, że nic nie wniosłem.
Ponadto gdyby wszyscy byli na poziomie GURU GG to można by stwierdzić, że wszyscy byliby celebrytami tego forum i nikt nie potrzebował by GG.
Natomiast "krytykuję" to co kiedyś działało świetnie, a teraz nie działa wcale.