Drugi telefon dodać za pomocą mailazzrr wrote: Fri Jan 26, 2024 11:38 am No ja część z tego zrobiłem. Czyli lokalizacja nowa, w niej urządzenie. Ale jak dodać czyjś telefon? Musi mieć aplikację z moimi danymi dostępu?
Jak udostępnić wybraną lokalizację innemu użytkownikowi
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Pietras81
Napisze tak patrząc że mam wejście do domu również przez garaż to furtki jak furtki ale drzwi wejściowych to nikt nie chce otworzyć każdy bram i cyk przez garaż.
Pietras81 wrote: Fri Jan 26, 2024 11:45 am Napisze tak patrząc że mam wejście do domu również przez garaż to furtki jak furtki ale drzwi wejściowych to nikt nie chce otworzyć każdy bram i cyk przez garaż.
To napisz mi pietras czy aplikacje u rodzinki masz ze swoimi danymi dostępu czy mają swoje i się wtedy jakoś dodaje telefony do swojego clouda. Tymbardziej że sprawa dotyczy termostatów które są w obudowach od Ciebie
-
Pietras81
Ja mam ich tel dodany do swojego cloud. Dodałem podając adres email wiec chyba nie bardzo mogą coś zmienić nie mając hasła do clouda.zzrr wrote: Fri Jan 26, 2024 11:53 amPietras81 wrote: Fri Jan 26, 2024 11:45 am Napisze tak patrząc że mam wejście do domu również przez garaż to furtki jak furtki ale drzwi wejściowych to nikt nie chce otworzyć każdy bram i cyk przez garaż.Patrz jakie spryciule...
To napisz mi pietras czy aplikacje u rodzinki masz ze swoimi danymi dostępu czy mają swoje i się wtedy jakoś dodaje telefony do swojego clouda. Tymbardziej że sprawa dotyczy termostatów które są w obudowach od Ciebie![]()
![]()
A co do termostatu to po co dostęp do aplikacji niech się przyciskami pobawi
Ale jak instalowałeś im aplikacje na telefon to muszą mieć swoje konta na suplę? A co do przycisków to tez zrobiłem i się pobawią. Tak nawiązując do rozmowy kiedyś to zrobiłem i z przyciskami na mswitchach i dotykowe więc nawet maja do wyboru 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli mają mieć dostęp do kanałów z Twojego konta, to muszą być zalogowani przy pomocy Twojego konta, a nie osobnego.zzrr wrote: Fri Jan 26, 2024 12:30 pm Ale jak instalowałeś im aplikacje na telefon to muszą mieć swoje konta na suplę? A co do przycisków to tez zrobiłem i się pobawią. Tak nawiązując do rozmowy kiedyś to zrobiłem i z przyciskami na mswitchach i dotykowe więc nawet maja do wyboru![]()
Tzn. konto jest na mail: [email protected]
Wszyscy użytkownicy korzystający z urządzeń z konta xyz muszą mieć ustawiony profil w apce na xyz.
Hasła nie trzeba nikomu podawać. Apka o nie zapyta przy dodawniu profilu, pod warunkiem, że nie włączyłeś wcześniej w Cloud rejestracji klientów. Hasło wtedy jest potrzebne, aby włączyć rejestrację, ale nie jest ono zapisywane w apce na telefonie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Właśnie wróciłem z pracy i będę to testował. Ale przyszło mi w takim razie do głowy coś jeszcze. A jeśli syn posiada swoje konto na supli i ma apkę ze swoim identyfikatorem dostępu? Jak wtedy to obejść? To na razie teoretyczne założenie ale wiem że syn będzie chciał założyć swoje konto na supli.klew wrote: Fri Jan 26, 2024 12:50 pm Jeśli mają mieć dostęp do kanałów z Twojego konta, to muszą być zalogowani przy pomocy Twojego konta, a nie osobnego.
Wszyscy użytkownicy korzystający z urządzeń z konta xyz muszą mieć ustawiony profil w apce na xyz.
Hasła nie trzeba nikomu podawać. Apka o nie zapyta przy dodawniu profilu, pod warunkiem, że nie włączyłeś wcześniej w Cloud rejestracji klientów. Hasło wtedy jest potrzebne, aby włączyć rejestrację, ale nie jest ono zapisywane w apce na telefonie.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W apce można dodać wiele profili. Jeden będzie miał do swojego konta, a drugi do Twojego.zzrr wrote: Fri Jan 26, 2024 12:55 pmWłaśnie wróciłem z pracy i będę to testował. Ale przyszło mi w takim razie do głowy coś jeszcze. A jeśli syn posiada swoje konto na supli i ma apkę ze swoim identyfikatorem dostępu? Jak wtedy to obejść? To na razie teoretyczne założenie ale wiem że syn będzie chciał założyć swoje konto na supli.klew wrote: Fri Jan 26, 2024 12:50 pm Jeśli mają mieć dostęp do kanałów z Twojego konta, to muszą być zalogowani przy pomocy Twojego konta, a nie osobnego.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Aaa... dzięki. Popróbuję, do tej pory nie miałem potrzebyklew wrote: Fri Jan 26, 2024 1:12 pm W apce można dodać wiele profili. Jeden będzie miał do swojego konta, a drugi do Twojego.
@klew ale jeszcze tak zapytam nim to pokonam.... Ale to się da tak zrobić zeby jak sie wejdzie w aplikację to żeby na ekranie pokazywało jednocześnie coś tam co będzie miał ze swojego profilu i termostat ten z profilu drugiego? Czy to sie trzeba pomiędzy profilami przełaczyć?