SBW-02 Konfiguracja do sieci wifi nieudana

Grzegorz_P
Been thanked: 1 time

Dzień dobry.
Napisze co zrobiłem żeby nie generować odpowiedzi które już czytałem na tym forum.
- Dwa różne zasilacz 12V dc i 24V ac
- Trzy różne telefonu
- W dwóch domach dodawane
- Były dopisywane do ruterów Tenda Nowa w ruterze ustawione inteligentny asystent siec tylko 2,4
- przy próbie dodania do sieci 192.168.4.1 laczy się i zrywa połączenie
Kupiłem je na aukcji allegro 2 sztuki i oba zachowują się tak samo.
Co mogę jeszcze zrobić Proszę o Pomoc
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wyłącz Tendę i wszystkie inne wifi jakie masz w domu. Wtedy sprawdź czy ręcznie możesz się połączyć z WiFi, które jest rozgłaszane przez moduł. Możesz też spróbować z komputera. Jeśli się uda to sprawdź czy możesz otworzyć stronę http://192.168.4.1. Daj znać jak poszło.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Grzegorz_P

Dzień dobry.
Tak jak pisałem zamel pokazuje sie na 2 może 3 sekundy po czym się rozłącza. Niestety
Dodam jeszcze że kontrolka zamela nie miga szybko tylko może kilka sekund. Zapala na stałe gaśnie i tak cyklicznie.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Grzegorz_P wrote: Sat Jan 27, 2024 9:46 pm Dzień dobry.
Tak jak pisałem zamel pokazuje sie na 2 może 3 sekundy po czym się rozłącza. Niestety
Dodam jeszcze że kontrolka zamela nie miga szybko tylko może kilka sekund. Zapala na stałe gaśnie i tak cyklicznie.
To wygląda jak stary znany problem z routerami Tenda i starszym oprogramowaniem na SBW.
Zerknij np tutaj: viewtopic.php?t=10438

Zrób to co napisał pzygmunt i powinno zadziałać. Potem ręcznie możesz dodać urządzenie do swojego konta i koniecznie zaznacz opcję "firmware update". Jak już urządzenie się połączy i zaktualizuje sobie soft, to rouery Tenda nie będą mu straszne.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Grzegorz_P

Witam ponownie.
Sukces. Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i szybką reakcję.
Zrobiłem tak.
- wyłączyłem wszystkie Tendy a mam 5 sztuk
- zamel po włączeniu przeszedł w tryb konfiguracji
- na laptopie znalazłem sieć zamela i połączyłem się z nim na wyszukiwarce opera wpi
sałem 192.168.4.1 wypełniłem wszystkie pola siec wpisalem mobilny ruter z kartą Play taki mam a w polu upade dałem Yes potwierdziłem.
- do laptopa podłączyłem ruter mobilny i chodzi.
Zamel zaktualizował się do wersji 2.8.53 a miał wersje 2.7.13
Teraz po naciśnięciu przycisku konfiguracja jest gotowy do parowania nawet jak widzi Tendy.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam z nad morza.

Return to “ZAMEL SBW-02”