Podłączenie BME 280 DO SONOF BASIC
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
No raczej nikt nie wgrał tam softu z obsługą BME280. Podłączanie takich sensorów do tego urządzenia to proszenie się o kłopoty. Ale skoro autor uparł się na takie podłączenie, to musi sobie wgrać soft z obsługą BME.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Od tego zacząłem że do czujników temp czy wilgotności jest dużo innych nawet gotowych a szczególnie bezpiecznych rozwiązań na 5 czy 12V a nie zaraz na bogato 230V.Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 28, 2024 6:25 pm No raczej nikt nie wgrał tam softu z obsługą BME280. Podłączanie takich sensorów do tego urządzenia to proszenie się o kłopoty. Ale skoro autor uparł się na takie podłączenie, to musi sobie wgrać soft z obsługą BME.
Najgorsze że ludzie tego nie rozumieją a nawet na siłę chcą wszystko zrobić na sonoff. Już słyszałem nawet teorie że sonoff basic to Supla. Najgorsze że trudno takim ludziom wytłumaczyć że nie tędy droga.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@Pietras81, tak, wiem że wyraźnie sugerowałeś autorowi pytania, że to nie jest poprawne wykorzystanie "soon off'a" do współpracy z BME. Jednak autor się uparł.
Dlatego uważam, że w takich przypadkach nie powinniśmy na forum wchodzić w szczegóły pomocy. Skoro pomimo sugestii ktoś psze w złym kierunku, to niech radzi sobie sam.
Dlatego uważam, że w takich przypadkach nie powinniśmy na forum wchodzić w szczegóły pomocy. Skoro pomimo sugestii ktoś psze w złym kierunku, to niech radzi sobie sam.
Last edited by Robert Błaszczak on Sun Jan 28, 2024 7:59 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
[email protected]
-
[email protected]
Chciałbym czujnik mieć pod suple gdyż mam już kilka przekaźników i dzięki temu jedna aplikację. A czujnik zasilany jest przecież 3v
-
Pietras81
Zakładka ustawienia urządzenia[email protected] wrote: Sun Jan 28, 2024 7:48 pm Chciałbym czujnik mieć pod suple gdyż mam już kilka przekaźników i dzięki temu jedna aplikację. A czujnik zasilany jest przecież 3v
Hasła i serwer to warto nie pokazywać wszystkim na forum
-
Pietras81
Jeśli czujnik podłączysz pod wemosa lub inne esp to też będzie pod supla.[email protected] wrote: Sun Jan 28, 2024 7:48 pm Chciałbym czujnik mieć pod suple gdyż mam już kilka przekaźników i dzięki temu jedna aplikację. A czujnik zasilany jest przecież 3v